Tips til en sikker storbyrejse

Os danskere tager på flere og flere storbyrejser – især i sommerhalvåret, hvor favoritdestinationerne får mange tusinde turister hver uge. Her kan du finde gode råd til en sikker og behagelig rejse.
sikker-storbyrejse-aros-forsikring

Gode shoppingmuligheder, lækkert vejr og drastisk dalende priser på flybilletter. Der er mange gode grunde til, at os danskere elsker at tage af sted på korte ture til storbyer rundt om i verden. Især her i foråret, hvor temperaturen allerede er ved at være høj i de mere sydlige storbyer, valfarter danskere til byer som Barcelona, London, Rom og mange andre metropoler. Herunder kan du læse om nogle få ting, du skal være opmærksom på, på din storbyferie.

Undgå lommetyve

Som udgangspunkt oplever de fleste ikke problemer under deres rejser. Men i storbyer er der nogle få ting, du generelt skal huske på. Først og fremmest er der i mange travle storbyer en stor risiko for lommetyverier. Her er 3 tips, der kan hjælpe dig med at undgå at opleve lommetyveri.

  • Hav dine værdifulde genstande i lukkede lommer eller svært tilgængelige rum i tasken.
  • Hold altid dine ejendele i syne. Hæng f.eks. så vidt muligt ikke jakker eller tasker i garderober.
  • Vær ekstra opmærksom ved meget crowdede og turistede steder, som f.eks. markeder.

Vær opmærksom på gaderøverier og tricktyverier

Selvom disse er meget mere sjældne, er det stadig godt at tage sig sine forbehold, så du minimerer din risiko for at blive udsat for dem. Her er 3 tips til at undgå gaderøveri og tricktyveri.

  • Undgå at færdes alene ved helt øde steder. Især om natten er det en god ide at holde sig til befærdede steder – eller hjemme ved hotellet.
  • Vær sikker på, at du benytter dig af autoriserede taxafirmaer. Især om natten holder mange pirattaxaer klar til at samle turister op ved restauranter, barer og natklubber.
  • Undersøg den by, du rejser til. Er der områder, du skal være ekstra opmærksom på eller helt undgå?

Terror

Desværre betragtes mange vestlige storbyer stadig som havende høj risiko for terrorangreb. Dette er ikke på samme måde noget, du bevidst kan forebygge. Brug din sunde fornuft, og tag væk fra områder, du synes er ubehagelige, som f.eks. demonstrationer eller store menneskeforsamlinger. Læs mere om terror >>

SOS International

Denne side er lavet i samarbejde med vores erhvervspartner SOS International. For at se deres opgørelse over, hvad du skal være mest opmærksom på i de mest populære storbyer, så klik her >>

Årsrejseforsikring

For at læse mere om Aros Forsikrings Årsrejseforsikring, kan du klikke her >>

Har du spørgsmål? Ring til kundeservice på telefon 7010 4222.