24. oktober 2018

Cykellygternes tid er kommet!

Efterårsmørket er så småt ved at have sænket sig over Danmark, hvilket kan mærkes af de fleste. Vi går alle en hyggelig tid i møde, hvor det tidlige mørke, og mildest talt ustabile vejr, bliver bekæmpet med indendørs hygge. Det er sæson præget af suppe og varme forfriskninger er på menuen, men desværre også nogle lidt mere alvorlige ting. Eftersom det nu er er mørkt om morgenen, når de fleste tager på arbejde eller i skole, så er det også lige pludselig blevet en del farligere at være cyklist. husk-cykellygter-aros-forsikring

Lygter kan være livsvigtige

Hvis du vælger at cykle uden lys, så er du noget nær usynlig for den omkringværende trafik, og det kan have katastrofale følger. Én ting er, at det er ulovligt at køre uden cykellygter i lygtetændingstiden, og at det resulterer i en bøde på 700,- kr. Det er naturligvis irriterende at få sådan en bøde, men der findes et meget værre scenario. Hvis du kører uden lys, så er der også en større risiko for, at du bliver involveret i f.eks. en højresvingsulykke. Derfor er det utroligt vigtigt, at sørge for at have lys på, samt være sikker på at lygterne lever op til de nuværende lovkrav. Både dine for- og baglygter skal kunne ses på 300 meters afstand og benyttes fra solnedgang til solopgang eller i tilfælde af dårlig sigtbarhed (f.eks. tåge eller morgendis). Sørg derfor altid for, at dig og din families cykler er klar til at håndtere de aktuelle forhold.

5 gode råd

Vi har her samlet 5 gode råd til cykelister, inspireret af Rådet for Sikker Trafik >, som kan hjælpe dig og din familie med at være endnu mere sikre i trafikken.

  1. Kør altid med cykelhjelm – den kan redde dit liv.
  2. Brug altid lys i lygtetændingstiden – hellere en gang for meget, end en gang for lidt.
  3. Orienter dig i trafikken – især hvor højresving er muligt.
  4. Sørg for at cyklens udstyr er i god stand – det gælder reflekser, bremser, ringklokke og lignende.
  5. Lær dine børn at begå sig ordentligt i trafikken – gode vaner kan vare en livstid.

Herudover, så kan vi varmt anbefale Rådet for Sikker Trafiks nyeste kampagne ”Brug 2 sek. mere”, som sætter fokus på ulykker i kryds. Du kan finde den spændende kampagne her >.

Bilisterne kan også hjælpe

Det er ikke kun cykelister, som kan have fordel af at være ekstra opmærksom for tiden. Bilister kan også med fordel være påpasselige i morgentrafikken, og være opmærksomme på om der befinder sig cykelister omkring dem. Især i højresving er det vigtigt, at man som bilist orienterer sig grundigt, så man undgår uheld. Det er trods alt bedre at komme 2 minutter for sent på arbejde, end at være skyld i, at en cyklist aldrig kommer frem. Vær derfor, også som bilist, opmærksom på at mørket har en indflydelse på din mulighed for at orientere dig.

Tilbage
Nyhedsbrev
Kontakt mig