04. maj 2021

Sådan dækker din Ulykkesforsikring, hvis du fælder træer for naboen

Cirka 9.000 danskere ender hvert år på skadestuen i forbindelse med ulykker relateret til havearbejde. Det er især hækkeklippere, stiger og plæneklippere, som er skyld i skaderne – men hvordan er du egentlig dækket, hvis ulykken sker, mens du hjælper naboen? Nabo hjælp træfældning

Tilbyder du din nabo at hjælpe med at fælde træer på hans eller hendes grund – og kommer du til skade i den forbindelse – så vil du som udgangspunkt være dækket gennem Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Når du hjælper naboen, betragtes det nemlig som arbejde, også selvom du udfører træfældningen gratis.

Din nabo bliver i denne henseende opfattet som arbejdsgiver, men vedkommende er dog kun forpligtet til at købe en arbejdsskadeforsikring, hvis han eller hun får hjælp ude fra i mere end 400 timer om året. Kommer du til skade, skal I derfor anmelde det til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, som herefter vil vurdere, om ulykken kan betragtes som en arbejdsulykke.

Du kan desuden få erstatning via din Heltidsulykkesforsikring, hvis du får varige mén. Dette gør sig til gengæld ikke gældende, hvis du kun har en Fritidsulykkesforsikring, da denne ikke dækker ulykker, som sker i arbejdstiden.

Du kan læse mere om både Heltids- og Fritidsulykkesforsikringen her >>

Du er også altid meget velkommen til at kontakte os på tlf. 7010 4222, hvis du er i tvivl om, hvordan du egentlig er dækket i en given situation.

Tilbage
Nyhedsbrev
Kontakt mig