25. april 2018

Solen skinner, og dækkene skal skiftes

Små grønne spirer begynder lige så listigt at titte frem, mens solstrålerne forlænger deres besøg og temperaturerne bliver mildere. Foråret er godt på vej, og det er tid til at skifte vinterdækkene ud med sommerdækkene. skift-til-sommerdaek-aros-forsikring

Med det skiftende danske vejr kan det være svært at vide, hvornår det er rette tid til at pakke bilens vintertøj ned og finde sommergarderoben frem. Skiftet fra vinterdæk til sommerdæk afhænger af, hvornår risikoen for frost, sne- og isglatte veje forsvinder. Efterhånden som vi bevæger os længere ind i april måned, jo sikrere bliver det at skifte til sommerdæk.

Tommelfingerreglen for, hvornår man skal skifte til vinterdæk, er så snart frysepunktet bevæger sig under 7 grader. Samme regel kan du bruge, når du skal skifte tilbage til sommerdæk. Du kan altså gå ud fra, at du skal skifte sommerdækkene på bilen, når vi har en minimum temperatur på 7 grader. Har du moderne dæk på din bil, og stoler du ikke helt på de danske vejrguder, kan du uden bekymring lade vinterdækkene sidde på lidt længere endnu. Det er nemlig ikke nær så farligt at skifte for sent fra vinterdæk til sommerdæk, som fra sommerdæk til vinterdæk.

Hvorfor skal man overhovedet skifte til sommerdæk?

Du spørger måske dig selv, hvorfor det overhovedet er nødvendigt at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. Grunden til, at man skifter fra vinterdæk til sommerdæk og omvendt, er, at de forskellige temperaturer i de to halvår har stor indvirkning på dækkenes evne til at bremse. FDM og Rådet for Større Dæksikkerhed har lavet en bremsetest af sommerdæk og vinterdæk. Testen viste at ved en temperatur på 12 grader og kørsel med 80 km/t er bremselængden på sommerdæk en hel billængde kortere end på vinterdæk. Så du kan med god grund tage sommerdækkene i brug.

Inden du skifter

Inden du monterer sommerdækkene på bilen, er det en god idé at tjekke dækkene efter for sten og søm. Samtidig bør du tjekke mønsterdybden på alle fire dæk. FDM anbefaler, at du anskaffer dig nye dæk, hvis slidbanen er mindre end tre millimeter. Samtidig skal du være opmærksom på, at der i vores nabolande kan være andre regler for sommer- og vinterdæk. Det er eksempelvis obligatorisk at have vinterdæk på frem til den 31. marts i Sverige.

Har du spørgsmål, så kontakt kundeservice på telefon 7010 4222  eller kontakt din lokale assurandør. Kontaktinfo finder du her.

Tilbage
Nyhedsbrev
Kontakt mig