04. april 2017

Aros Forsikring giver tryghed i hverdagen – og dækker også tricktyveri

Risikoen for at blive udsat for tricktyveri er heldigvis minimal. Men bliver du udsat for tricktyveri, kan det mærke dig lang tid efter – måske resten af livet. Derfor har vi nu valgt at dække dig optimalt, hvis du bliver offer for sådan et overgreb. tricktyveri-aros-forsikring

– Har du en Indboforsikring hos Aros Forsikring, er du også dækket, hvis du bliver udsat for tricktyveri. Det betyder, at du får erstatning, hvis du får stjålet f.eks. din taske, mobil, smykker og kontanter. 

Hvad er tricktyveri?

Tricktyveri er, når en person stjæler dine ejendele under falske forudsætninger – f.eks. snyder sig til at komme ind i dit hjem ved at udgive sig for at være læge, hjemmehjælper eller håndværker m.v. Det kan også være noget så simpelt som en fremmed der beder om et glas vand, om at låne toilettet eller spørger om vej.

Tricktyveri er et stigende problem

Hver dag får politiet meldinger om nye tricktyverier. Mange tror, at tricktyve kun går efter ældre personer, men det rammer faktisk alle aldre – både yngre og ældre.

Underret politiet og banken

Bliver du udsat for tricktyveri, skal du altid først underrette politiet på telefon 114, inden du kontakter dit forsikringsselskab. Får du stjålet dit hævekort, skal du straks underrette banken og få kortet spærret. Husk at kontakte Aros ID-Sikring for vejledning på telefon 8734 5090

Psykologisk krisehjælp

Nogle ofre for tricktyverier har rigtig svært ved at komme videre. Det kan være fordi, de ikke kan bære tanken om, at de intetanende har lukket en ondsindet person ind i deres eget hjem. Bliver du udsat for tricktyveri, har du dog også adgang til en psykolog, der kan hjælpe dig eller din familie med at bearbejde hændelsen. 

Klik her for at læse mere om Psykologisk krisehjælp 

Du kan gøre følgende, for at undgå at blive udsat for tricktyveri:

  • Hvis du ved, at du skal have besøg af en læge, hjemmehjælpere, håndværkere, familien m.v., så lav en aftale med dem så du ved, hvilket klokkeslæt de kommer.
  • Luk kun folk ind du har lavet en aftale med eller kender. Du kan evt. få en dørspion i hoveddøren, så du kan se, hvem der står uden for inden du åbner.
  • For ikke at signalere at du bor alene, kan du nøjes med at skrive dit efternavn på dørskiltet.
  • Gem dine værdigenstande så de ikke ligger fremme. Det kan f.eks. være penge, smykker, pung eller mobiltelefon, som tyvene går efter. Det er også vigtigt ikke at have for mange kontanter i hjemmet.
Tilbage
Nyhedsbrev
Kontakt mig