07. september 2023

Sådan sikrer du din cykel mod cykeltyve

Du bruger din cykel på arbejde, i skole eller til motionscykling. Så et cykeltyveri gør din hverdag meget mere besværligt. Men der er desværre en stigning i tyveri af cykler, og især tyveri af dyre racer- og mountainbikecykler er et hastigt voksende problem. I denne artikel får du tips til at mindske sandsynligheden for, at cykeltyven får lyst til at stjæle din cykel. Pas på din cykel hele døgnet

Du kan aldrig gardere dig fuldstændig imod et cykeltyveri, men der er faktisk en lang række ting, du kan gøre, for at din cykel bliver mindre attraktiv at stjæle for en cykeltyv.

  1. Lås cyklen med en forsikringsgodkendt lås. Det vil sige  en lås godkendt af Dansk Varefakta Nævn. Du kan vælge mellem en fastmonteret lås, wire-, bøjle- eller foldelås.
  1. Lås cyklens stel og helst begge hjul fast til lygtepæl, cykelstativ eller andet, der sidder fast i jorden.
  1. Vælger du 2 låse, bliver det mere tidskrævende og bøvlet at stjæle din cykel.
  1. Parkér ikke cyklen på gader, hvor der færdes mange mennesker ved nattetide – det frister cykeltyve.
  1. Stil din cykel i et aflåst rum eller skur, hvis du har mulighed for det. 
  1. Frist ikke tyven – efterlad aldrig tasker, cykelhjelm eller cykellygter på cyklen.
  1. Sørg for, at du har en cykelforsikring knyttet til din indboforsikring, hvis du ønsker, at din cykel er dækket i tilfælde af, at den bliver stjålet. 
  1. Når du parkerer ved tog- eller busstation samt stoppested, skal du sikre din cykel ekstra godt. Brug eventuel en ældre cykel, hvis du pendler og stiller cyklen på en tog- eller busstation.

Cykeltyve bruger også sociale medier

Har du en dyr cykel, bør du overveje, hvor meget du deler resultater og billeder på fx Facebook, Instagram og Strava.

Du dyrker cykling på motionsplan på en racercykel på landevejene eller i skoven på mountainbike, og du vil selvfølgelig gerne dele løbsresultater med dine venner. Men det burde du nok lade være med.

Politiet har afsløret tyvebander, der har brugt de sociale medier og salgssider som Den Blå Avis til at finde frem til private adresser med dyre cykler. Flere får ubudne gæster i hjemmet, i værkstedet og i garagen, hvor tyvene går målrettet efter de helt dyre cykler.

Har du spørgsmål til din forsikringer, er du velkommen til at kontakte kundeservice på telefon 7010 4222.

Tilbage