30. juni 2021

Sådan minimerer du risikoen for indbrud under ferien

En opbrækket dør, smadrede vinduer og et gennemrodet hjem. Tanken om, at fremmede mennesker har støvsuget hjemmet for værdigenstande, kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste mennesker. Det handler om menneskelige såvel som økonomiske omkostninger, når du oplever et indbrud. indbrudstyv-aros-forsikring

Gør livet surt for indbrudstyven i din ferie

Dit hus kan være den rene gavebod for indbrudstyvene, når du tager på ferie, hvis du ikke tager dine forholdsregler. Du kan gøre flere ting for at gøre det svært for tyvene. Gode låse på døre og vinduer er en fornuftig start, men der er også en række andre ting, du kan gøre for at forebygge, at du får besøg af ubudne gæster i sommerferien.

Hvor ville du selv bryde ind?
Sæt dig i tyvens sted. Overvej hvad der kan friste til at bryde ind i netop dit hus. Spørg dig selv – hvor ville jeg bryde ind? Det er formentlig samme sted, som tyven ser. Gør det svært for ham. Jo mindre ro og fred tyven har mulighed for at få, jo større chance er der for, at han går udenom dit hus. Lys-censorer er en af indbrudstyvens fjender, da det gør det sværere for ham at gå ubemærket rundt. Lad ikke haveudstyr og andet værktøj stå ude, hvis det kan bruges til at bryde ind i huset med. Sørg for, at man ikke kan se værdifulde ting udefra. Fjern værdigenstande fra vinduerne, og brug planter til at skærme for udsynet. 

Gør naboen til din allierede
Naboerne er de bedste til at opfange, hvis der sker unormale ting i kvarteret. Lav en aftale med din nabo om, at de tømmer postkassen, parkerer en bil i indkørslen eller smider affald i skraldespanden for så vidt muligt at få boligen til at se beboet ud. Samtidig kan de holde et vågent øje med, hvad der sker omkring huset, når I er væk. Undersøgelser viser, at nabohjælp kan reducere indbrud med op til 26 %.

Udfyld: Tjekliste inden afrejse

Pas på med Facebook

Undgå at skrive på Facebook, at I skal på ferie, og vent med at lægge billeder op, til efter I er kommet hjem. Hvis man ikke er påpasselig, kan oplysningerne blive frit tilgængelige for offentligheden, hvor indbrudstyvene kan opsnuse, at I er bortrejst.

Hvordan undgår du Identitetstyveri Læs mere 
Har du spørgsmål til, hvordan din forsikring dækker så kontakt os på tlf. 7010 4222

Tilbage