04. april 2017

Tricktyveri – er du dækket?

Risikoen for at blive udsat for tricktyveri er heldigvis minimal. Men hvis du har en Indboforsikring hos os, er du også dækket, hvis du bliver udsat for tricktyveri. Det betyder, at du får erstatning, hvis du får stjålet f.eks. din taske, mobil, smykker og kontanter. Hvordan dækker forsikringen dig ved tricktyveri?

Hvad er tricktyveri?

Det er når en tyv stjæler dine ejendele under falske forudsætninger – f.eks. snyder sig til at komme ind i dit hjem ved at udgive sig for at være læge, hjemmehjælper eller håndværker m.v. Det kan også være en fremmed, der beder om et glas vand, om at låne toilettet eller spørger om vej. Vedkommende udnytter så din godhed, og du bliver bestjålet.


Alle kan blive udsat for et tricktyveri

Hver dag får politiet meldinger om nye tricktyverier. Mange tror, at tricktyve kun går efter ældre personer, men det rammer faktisk alle aldre – både yngre og ældre.


Gode råd mod tricktyve:

  • Hvis du ved, at du skal have besøg af en læge, hjemmehjælpere, håndværkere, familien m.v., så lav en aftale med dem, så du ved præcist, hvilket klokkeslæt de kommer.
  • Luk kun folk ind, du har lavet en aftale med eller kender. Du kan evt. få en dørspion i hoveddøren, så du kan se, hvem der står uden for, inden du åbner.
  • For ikke at signalere at du bor alene, kan du nøjes med at skrive dit efternavn på dørskiltet.
  • Gem dine værdigenstande så de ikke ligger fremme. Det kan f.eks. være penge, smykker, pung eller din mobiltelefon, som tyvene går efter. Det er også vigtigt ikke at have for mange kontanter i hjemmet.

 

Underret først politiet og banken

Bliver du udsat for tricktyveri, skal du altid først underrette politiet på telefon 114, inden du kontakter dit forsikringsselskab. Får du stjålet dit hævekort, skal du straks underrette banken og få kortet spærret.


Har du brug for vores hjælp?

Kontakt ID-Sikring døgnet rundt, hvis du er blevet ramt af identitetstyveri på 8734 5090.


Psykologisk krisehjælp

Bliver du udsat for tricktyveri, har du dog også adgang til en psykolog, der kan hjælpe dig eller din familie med at bearbejde hændelsen.

Læs mere om Psykologisk Krisehjælp

Tilbage