Mand der går udenfor med sin hund i snor. Man ser dem forfra gå mod kameraet.

Glad hundeejer? Sådan forsikrer du din hund

Måske er du som mange andre den glade ejer af en firbenet bedsteven og måske lidt usikker på, hvordan du bedst muligt forsikrer din hund. Det kan du gøre på forskellige måder, fordi der helt overordnet er tale om 3 typer af forsikring. Nemlig hundeansvarsforsikring, hundesygeforsikring og hundelivsforsikring, som du kan supplere med udvalgte tilvalgsforsikringer, hvis du fx vil have din hund med på ferie eller dækning ved tandproblemer. Læs med her, så du har de bedste forudsætninger for at træffe de rigtige valg og give din hund den sikkerhed og tryghed, som du ønsker.

Dette skal du vide

DENNE ER LOVPLIGTIG: Hundeansvarsforsikring

 Den lovpligtige hundeansvarsforsikring giver dig dækning, hvis din hund gør skade på andre mennesker eller deres ting – herunder bider en anden hund. Det er nemlig dit ansvar, hvis din hund forvolder skade på andre mennesker, dyr eller andres ejendele. En ansvarsforsikring dækker på den måde dit ansvar overfor andre. Men skader forvoldt i eget hjem – sko eller gulvtæpper, der er tygget i stykker, bidemærker i karme – er ikke dækket.

  

Sådan anmelder du en skade

Har din hund forårsaget en skade? Den skadelidte skal først melde skaden til sit forsikringsselskab. Hvis vedkommende får afslag, skal du melde det til os under din hundeansvarsforsikring. Husk at medsende dokumentation på de skadede genstande. Eksempelvis kvitteringer og billeder.

  

Er der hvalpe på vej?

Skal din hund have hvalpe eller allerede har fået hvalpe, er hvalpene medforsikret med moderen, indtil de er 4 måneder gamle. Derefter skal hver hund have egen hundeansvarsforsikring.

 

Går du til hundetræning?

Går du til hundetræning eller opvisning med din hund, så kræver mange klubber, at du har en såkaldt figurantdækning. Det betyder, at din hund er hundeansvarsforsikret i alle døgnets 24 timer, hvis den kommer til at bide træneren til hundetræning, agility, jagt eller opvisning. Dette gælder også, hvis den er tjenestehund og eksempelvis politihund, servicehund eller redningshund. Aros Forsikrings hundeansvarsforsikring indeholder automatisk denne figurantdækning. Har du din hundeforsikring ved et andet forsikringsselskab, bør du tjekke, om deres hundeansvarsforsikring indeholder denne dækning. 

  

Skal du på ferie?

Er du på vej på ferie og skal have din hund passet, er det smart at tjekke dækningen, mens du er væk. Det kan nemlig variere fra det ene forsikringsselskab til det andet. Hos eksempelvis Aros Forsikring er din hund dækket, hvis du er på ferie og får hunden midlertidigt passet hos venner eller naboer.
 

 

SYGDOM & ULYKKE: Hundesygeforsikring 

En hundesygeforsikring giver dig dækning, hvis du kommer ud for, at din hund bliver syg. Det vil sige, at du her betaler for ekstra tryghed og adgang til hjælp og pleje. Hundesygeforsikringen dækker de mest almindelige sygdomme og skader. Dækningen gælder langt de fleste dyrlæge-­ og behandlingsudgifter til pleje ved sygdom eller ulykke, som har en behandlingsperiode på op til 120 dage. Eksempelvis udgifter til behandling af øjenbetændelse, korsbånds- og meniskskader. Vær opmærksom på, at der er enkelte forbehold ved bestemte racer, og prisen på forsikringen varierer alt efter racen.  

Ved Aros Forsikring kan du også få dækket udgifter til receptpligtig medicin. Udgifterne til den receptpligtige medicin bliver hvert år nulstillet ved Aros Forsikring.

Hvis din hund skal opereres, er det en god ide at tjekke med os, om vi kan forhåndsgodkende operationen, så du er sikker på at få dækket dine udgifter.

Ved sygdom eller ulykkestilfælde skal du sende dyrlægeregningen til vores skadeafdeling på skade@aros-forsikring.dk. Regningen skal være specificeret og påført diagnose. Den behandlende dyrlæge skal på regningen notere hundens race samt tatoveringsnummer eller chipnummer.


NB! Vil du tage din hund med på ferie i Europa. Så anbefaler vi, at du tegner tilvalgsforsikringen ”med på rejsen”. Så har du dækning, hvis din hund bliver syg eller kommer ud for en ulykke under ferien i Europa, når behandlingen er foretaget af autoriseret dyrlæge.

Derudover kan du tegne tilvalgsforsikringen ”pasning”, så du er sikret pasning af din hund, hvis du selv kommer på sygehuset eller ”udvidet tand”, så du kan få hjælp, hvis din hund eksempelvis får tandrodsbetændelse, tandbyld eller et akut opstået behandlingsbehov. Du kan se alle vores tilvalgsforsikringer til hunden her. 

 

DØD OG BORTE: Hundelivsforsikring

Som hundeejer ved du, hvordan vi knytter os til vores firbenede venner, fordi vi ofte har en hverdag med mange oplevelser sammen. Derfor kan det også være meget svært, når du mister din hund som følge af ulykke eller sygdom.

Med en hundelivsforsikring kan du få hjælp til at komme videre i den sværeste tid. For eksempel hos Aros Forsikring dækker denne (kan variere fra selskab til selskab) maksimalt 20.000 kr. af købesummen på din hund, hvis den dør som følge af en ulykke eller sygdom. Eller hvis dyrlægen mener, at hunden skal aflives på grund af ulykke eller sygdom.

Vær opmærksom på, at hundelivsforsikringen ophører, når hunden, afhængig af race, bliver 8, 9 eller 11 år. 

Måske har du også hørt om, at også hunde kan forsvinde, løbe væk eller ligefrem blive stjålet. Som hundeejer er det et skrækscenarie. Det ved du. Kommer du ud for dette, kan du med hundelivsforsikringen forsikre op til 50% af købesummen af din hund.

4 to-do-punkter, hvis din hund bliver stjålet

1.    Anmeld hundetyveriet til politiet. Sørg for at få en bekræftelse på, at din anmeldelse er blevet registreret.

2.    Anmeld hundetyveriet til Dansk Hunderegister. Dermed undgår du, at en eventuel hundetyv kan omregistrere den stjålne hund, uden at det bliver opdaget.

3.    Anmeld hundetyveriet til os på Mit Aros eller ring på 8734 5099.

4.    Kontakt Falck, Dyrenes Beskyttelse og efterlys din hund på de sociale medier.

 


4 to-do-punkter, så du undgår, at din hund bliver stjålet 

1.    Sørg for, at din hund er korrekt ID-mærket og registreret i Dansk Hunderegister. 

2.    Husk at opdatere dine kontaktdata i Dansk Hunderegister, hvis du skifter adresse.

3.    Hav altid vellignende billeder og din hunds chipnummer tilgængeligt, så du hurtigt kan efterlyse den.

4.    Undgå derfor så vidt muligt at efterlade din hund uden opsyn. Tyve stjæler ofte hunde foran butikker, fra bilen eller fra din have.