Indboforsikring

Hos Aros Forsikring værner vi om vores kunder og deres personlige ejendele. Derfor tilbyder vi dig en sumløs indboforsikring, så du undgår at være underforsikret. Vores indboforsikring giver dig altid den rigtige dækning, uanset om du har en stor børnefamilie, er single eller studerende. Du har samtidig mulighed for at skræddersy din indboforsikring til dine behov ved at tegne en række gode tilvalgsforsikringer som fx pludselig skade, elektronikforsikring, cykelforsikring og flere til. Ønsker du at kende din indboforsikring pris, kan du benytte vores prisberegner herunder.
Vær sikker på mere

Prøv vores prisberegner,
og bestil din indboforsikring
med det samme!

Hvad dækker din indboforsikring?

Din indboforsikring dækker dine ejendele og dit ansvar, og hos os får du endda psykologisk krisehjælp, ID-Sikring og Web Clean-Up med.

Vi dækker:

  • Alle beboere i husstanden, der er tilmeldt Folkeregistret på forsikringstagers adresse.
  • Delebørn (hvis de er anført på policen).
  • Udeboende børn under 21 år, der bor alene.
  • Ægtefælle/samlever på plejehjem eller i sikret bolig.
  • Studerende med op til to roommates.
     

Sumløs dækning

Med en sumløs dækning er der ikke et øvre maksimum på værdien af dit samlede indbo. Dermed skal du ikke bekymre dig om, at du er underforsikret. Dog skal du være opmærksom på, at du skal forsikre genstande med en værdi på over 50.000 kr. enkeltvis, fx dyre designermøbler eller værdifulde ure.

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen dækker det ansvar, du som privatperson har, hvis du ved et uheld forvolder skade på andre eller andres ejendele.
 

Indbrud, tyveri og røveri

Vi dækker dine ejendele, fx møbler, tøj og elektronik, hvis de bliver stjålet ved indbrud, tyveri, tricktyveri eller røveri.

Brand, vand og storm

Dine ejendele er dækket, hvis de bliver beskadiget ved brand, skybrud eller storm.

Retshjælp

I visse tilfælde dækker indboforsikringen sagsomkostninger ved civile retssager. Forsikringen dækker sagsomkostninger op til 250.000 kr.

ID-Sikring

Bliver din identitet stjålet eller misbrugt, kan du få hjælp og rådgivning gennem vores indboforsikring, så du hurtigst muligt får begrænset misbruget. Du kan læse mere om ID-Sikring her.
 

Web Clean-Up

Med Web Clean-Up får du hjælp til at forebygge IT-svindel og begrænse online mobning. Du kan læse mere om Web Clean-Up her.

Psykologisk krisehjælp

Vi dækker dine udgifter til op mod 10 psykologbehandlinger, hvis du bliver involveret i en akut opstået, traumatisk hændelse. Det kunne for eksempel være i forbindelse med et trafikuheld, overfald eller dødsfald hos din nærmeste familie.

Aflåste skabe uden for hjemmet

Har du for eksempel golfudstyr, rideudstyr eller lignende til fast at ligge i et aflåst skab uden for hjemmet – fx i en klub – er udstyret dækket med op til 15.000 kr.                            

Har du spørgsmål, eller har du brug for hjælp, er du altid velkommen til at ringe på tlf. 7010 4222

 


 

Vælg de rigtige tilvalgsforsikringer til din indboforsikring

Pludselig Skade

Dækker skader, der sker pludseligt og med øjeblikkelig skadevirkende effekt – og med en selvrisiko på kun 1.000 kr. Det kunne fx være, hvis du sætter dig på dine briller, beskadiger dit tøj i et fald, eller hvis du spilder rødvin i din sofa.

Læs mere


Elektronikforsikring

Elektronikforsikringen dækker husstandens elektriske apparater indtil 5 år fra købsdatoen – og med en selvrisiko på kun 1.000 kr. Det gælder funktionsfejl, mekaniske eller elektriske svigt, pludselig skader og pixelfejl, der ligger uden for producentens retningslinjer for reparation.

Læs mere

 

Cykelforsikring og cykelskadeforsikring

Med en almindelig cykelforsikring er husstandens cykler dækket ved tyveri og brand, hvis den dyreste cykel eller elcykel har en værdi under 20.000 kr. Har din cykel eller elcykel kostet mere end 20.000 kr., anbefaler vi, at du udvider dækningssummen på din cykelforsikring, og at du tegner en cykelskadeforsikring, som dækker dig ved skader i forbindelse med sammenstød og styrt, skader på cyklen under transport og pludselig skade.

Læs mere


Mindre motoriserede køretøjer uden nummerplade

Har du et elløbehjul, el-skateboard eller segboard, kan du tegne en cykelforsikring til køretøjet. Cykelforsikringen dækker, hvis køretøjet bliver stjålet eller skadet som følge af brand.

Læs mere


Glas og sanitet 

Glas og sanitet dækker blandt andet skader på glaskeramisk kogeplade, toiletkummer, badekar og håndvaske. Det er en forudsætning, at de forsikrede genstande tilhører dig, eller at du har vedligeholdelsespligten for genstandene, hvis du fx bor i lejebolig. Vi opfordrer dig til at tjekke betingelserne i din lejekontrakt, inden du tegner denne tilvalgsforsikring.

 

Haveredskaber og havetraktor

Du er trygt dækket ind på dine haveredskaber op til 25 HK. Forsikringen dækker brand, tyveri, vandskade, og fx hvis din havetraktor bliver stjålet fra haven.

 

ATV, kabinescooter og motorcrosser

Forsikringen dækker din uregistrerede ATV, kabinescooter eller motorcrosser, hvis den bliver stjålet i forbindelse med indbrudstyveri, eller hvis den bliver skadet som følge af en brand fra forsikringsstedet.

 


 

 


 

Hvorfor er indboforsikringen så vigtig?

Er den der indboforsikring virkelig så vigtig? JA! Læs med her, og bliv klogere på, hvorfor du aldrig bør spare din indboforsikring væk.

Læs mere

Feriebilleder på Facebook: Sådan er du dækket

Dækker din indboforsikring, hvis du lægger billeder på Facebook, mens du er på ferie? Find svaret samt tips og gode ferieforholdsregler her.

Læs mere

Sådan undgår du indbrud

Få vores guide til, hvordan du undgår eller forebygger indbrud i hus, lejlighed eller sommerhus.

Læs mere

 


 

Spørgsmål og svar

Hvordan er jeg dækket ved digital mobning?

Hos Aros Forsikring værner vi om familielivet, relationerne og det at have det godt. Vi har derfor hos Aros Forsikring vægtet, at vores indboforsikring indeholder, som passer på dig i den digitale verden.

Din Indboforsikring indeholder både ID-Sikring og WEB CLEAN-UP. På den måde kan vi hjælpe dig, hvis en i husstanden f.eks. udsættes for digital mobning eller ID-tyveri. Det er noget af det mest ubehagelige at blive udsat for digital mobning med krænkende billeder og videomateriale. Derfor har vi inkluderet begge dækninger i vores indboforsikring.

Læs vores gode råd:

Skal jeg have ny indboforsikring, når jeg flytter?

Når du skifter folkeregisteradresse, følger din indboforsikring automatisk med til den nye adresse, under forudsætning af at forsikringen står i dit navn, eller at hele husstanden flytter med. Under flytning dækker vi på 2 adresser i op til 3 måneder.

Jeg er flyttet sammen med min kæreste. Er han/hun også dækket af min indboforsikring?

Ja, indboforsikringen dækker de personer, der er registreret på folkeregisteradressen.  Vi dækker dog ikke bofællesskaber, hvis der er registreret mere end 2 personer på adressen.

Er der tale om en ungdomsindboforsikring, så skal kæresten anføres på indboforsikringen, inden vedkommende er dækket. 

Dækker indboforsikringen, når mit indbo er opmagasineret?

Ja, hvis du har det opmagasineret i et anerkendt og aflåst lagerhotel, opbevaringsmagasin eller container.

Dækker min indboforsikring, når jeg udlejer/låner min bolig til andre?

Ja. Dog dækkes simpelt tyveri ikke – altså tyveri fra uaflåst bygning og hvor der ikke kan konstateres voldeligt opbrud.

Er jeg dækket, hvis jeg har en nøgleboks, og der bliver indbrud?

Nøglebokse er velegnet til opbevaring af en ekstra husnøgle, sommerhusnøgle eller nøglen til håndværkeren. Der findes mange forskellige modeller på markedet, men du skal sikre dig, at nøgleboksen er forsikringsgodkendt, for ellers er du ikke sikker på forsikringsdækning, hvis der kommer et tyveri. 

Vil du vide mere, så kan du få yderligere information på sikringsguiden.

Forsikringsordbog – Indboforsikring

Afdrag på selvrisiko: Du kan vælge at dele betalingen af din selvrisiko op i mindre bidder – helt uden renter og gebyrer! Du vælger selv, om du vil betale over 2, 4, 6 eller maks. 8 måneder – så længe raten pr. måned udgør mindst 250 kr.

Ansvarsforsikring: En Ansvarsforsikring dækker, hvis du kommer til at lave skade på andre eller deres ejendele. En Ansvarsforsikring er lovpligtig til bil, hund, motorcykel og knallert. Alle disse kan fås hos Aros Forsikring.

Dobbeltforsikring: Dobbeltforsikring opstår, hvis du forsikrer dig selv eller dine ejendele to gange. Et klassisk eksempel på dobbeltforsikring opstår, hvis du både har Elektronikforsikring på din Indboforsikring og samtidig køber en forsikring til din iPhone hos forhandleren.

Dækningssberettiget skade: En skade er dækningsberettiget, hvis skadens omstændigheder opfylder kravene, som de fremgår i forsikringsbetingelserne.

Elektronikdækning: Dækker alle elektriske apparater i op til 5 år fra købsdatoen. Elektronikdækning dækker næsten alle former for skader, eksempelvis hvis du taber iPhonen eller dine børn kommer til at ødelægge iPad’en. Dermed undgår du at skulle købe forsikringer til hvert elektroniske apparat.

Erstatningssum: Erstatningssummen er det beløb, du får udbetalt ved en dækningsberettiget skade.

Forsikringssummen: Det samme som erstatningssummen. Forsikringssummen er det beløb, du får udbetalt ved en dækningsberettiget skade.

Forsikringstageren: Den person, der underskriver og dermed køber forsikringen. Dækker forsikringen også husstanden, vil alle med fast bopæl på husstanden betegnes som forsikrede.

Genanskaffelsesprisen: Det beløb, en genstand vurderes til, hvis den er bortkommet, ikke kan repareres eller ikke kan genanskaffes. Genanskaffelsesprisen vurderes ud fra genstandstype, alder og evt. stand.

Godkendt lås: Cykel- eller kædelås godkendt af Dansk Varefakta Nævn eller Aros Forsikring (personlig/privat aftale).

Godtgørelse: Det samme som erstatningssummen. Det beløb, du får udbetalt ved en dækningsberettiget skade.

Husstand: Hvem er omfattet? Alle der er registreret på adressen er omfattet af forsikringer, der dækker hele husstanden. Desuden gælder Indboforsikringen for alle børn under 21, selvom de ikke bor på adressen. Det er dog en forudsætning, at barnet bor alene.

Indboforsikring: Forsikring, der dækker dine ejendele/genstande i hjemmet – f.eks. møbler, køkkenudstyr, radio/TV osv. Din Indboforsikring indeholder også en Ansvarsforsikring, ID-Sikring, WEB CLEAN-UP samt retshjælp.

Indbrudstyveri: Når der begås indbrud i dit hjem. For at der kan være tale om et indbrudstyveri, skal der være synlige tegn på opbrud.

Indeksregulering: At en forsikring er indeksreguleret betyder, at prisen kan reguleres hvert år i takt med lønindekset.

Mit Aros: Mit Aros er din kundeportal. Her kan du se dine policer, tidligere skader, lave fuldmagter, mm. Du finder Mit Aros her.

Pludselig skade: Ved pludselig skade forstås en skade med øjeblikkelig skadevoldende virkning. Det vil sige, at skaden skal ske på ét tidspunkt og ikke over et tidsrum. Det kunne eksempelvis være, at du taber dine briller eller spilder et glas rødvin i sofaen.

Police: Din police er dit forsikringsbevis. Du modtager din police ca. 14 dage før din forsikring træder i kraft og får den tilsendt med post eller via e-Boks. Din police er også tilgængelig, når du logger ind på Mit Aros.

Præmie: Din præmie er den pris, du betaler for at have forsikringen. Din præmie kan betales årligt, halvårligt eller månedligt.

Psykologisk krisehjælp: Bliver du udsat for en traumatisk hændelse, kan du modtage psykologisk krisehjælp. Har du en Indboforsikring, kan alle pårørende i husstanden modtage psykologisk krisehjælp. Ved Ulykkesforsikringen er det kun personen, der kommer ud for uheldet, der kan modtage psykologisk krisehjælp.

Retshjælpsforsikring: Forsikringen dækker udgifter ved visse private retssager. Dette kunne eksempelvis være ved uenigheder med naboen om skel ved matrikler. Se mere i Indboforsikringens betingelser under pkt. 13.2.

Selvrisiko: Det beløb, du som kunde selv skal betale for at benytte dig af en forsikring ved en skade. Selvrisikoens beløb varierer fra forsikring til forsikring, og kan ved visse forsikringer reguleres af dig som kunde. Du kan se dine selvrisici på Mit Aros.

Simpelt tyveri: Hvis du bliver bestjålet på gaden eller i en uaflåst bygning. Det kunne eksempelvis være tyveri af din håndtaske eller rygsæk på gaden.

Skadevolder: Personen, der i en skadesituation er ansvarlig for skaden.

Tandskade: Er du mellem 30-70 år, kan du få vælge en Tandforsikring, der dækker de fleste indgreb og behandlinger hos tandlægen. Er du mellem 18-29 år, og har du en Ulykkesforsikring, får du Ungdomstandforsikringen helt gratis! Forsikringerne dækker blandt andet behandlinger som kroner og implantater, udtrækning af tænder, rodbehandlinger, osv.

Tilvalgsforsikring: Med tilvalgsforsikringer kan du skræddersy dine forsikringer, så de passer til netop dine behov.

Tinglysning: Tinglysningen er en offentlig registrering af alle dine ejendele, ejendom, værdier, aktiver, osv.

 

Forbehold: Denne ordbog kan  have forsimplede elementer og indeholder ikke en fuldstændig beskrivelse af gældende vilkår, betingelser og undtagelser. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker og ikke dækker, kan du se de fuldstændige betingelser under https://www.aros-forsikring.dk/forsikringer/forsikringsbetingelser/

 


 

Vilkår

Siden her indeholder en kort oversigt over Aros Forsikrings nyeste betingelser for forsikringen. Oversigten kan derfor have forsimplede elementer og indeholder ikke en fuldstændig beskrivelse af gældende vilkår, betingelser og undtagelser. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker og ikke dækker, kan du se de fuldstændige betingelser herunder. Vælger du at oprette forsikringen, er det vores nyeste betingelser, din police og vores til enhver tid gældende vedtægter, der udgør aftalen mellem os.

Betingelser for Indboforsikring Betingelser for Indboforsikring
Faktaark

Forsikringsbetingelser

Har du allerede en Indboforsikring hos Aros Forsikring? – Se dine betingelser på Mit Aros. Vær opmærksom på, at du kan have andre betingelser som kunde hos Aros Forsikring – log ind på Mit Aros og se de betingelser, der gælder for lige netop dig.

Har du spørgsmål, sidder vi klar ved telefonen:

7010 4222  

 


 

Pas godt på dit og familiens indbo

Dine ejendele udgør en stor del af dit liv, og de allerfleste af os har langt flere ting, end vi egentlig går og er klar over. Det kan gøre det svært for dig, når du skal tegne en indboforsikring, for hvordan skal du fastsætte værdien af dit indbo? Vi har løst dette problem med vores sumløse indboforsikring.

Sumløs indboforsikring

Med vores sumløse indboforsikring er der ikke noget øvre loft for værdien på dit samlede indbo, som du har derhjemme. På den måde slipper du for at være både underforsikret og overforsikret. Skulle der ske skader på dit indbo – fx ved brand – er du dermed garanteret, at du er korrekt dækket.

Vælg de rigtige tilvalgsforsikringer

Når du tegner en indboforsikring hos os, vælger du selv, hvilke tilvalgsforsikringer du ønsker at få med. Har du meget, dyrt eller nyere elektronik, kan en elektronikforsikring være et godt valg, ligesom en cykelforsikring er fornuftig, hvis du og/eller resten af din familie har cykler. Du vælger selv, hvordan du ønsker at kombinere de forskellige tilvalgsforsikringer.
 

Vi dækker hele husstanden

Vores indboforsikring dækker hele husstanden, uanset om du bor med din partner, med børn eller med roommates (dog dækker den maksimalt tre roommates i alt). Indboforsikringen dækker også delebørn, hvis de er anført på policen. Har du et udeboende barn, er dette også dækket ind af din indboforsikring, så længe barnet er under 21 år gammelt og bor alene.
 

Indboforsikring pris

Ønsker du at kende din indboforsikring pris, kan du benytte prisberegneren øverst på siden her. Er du i tvivl om, hvilke tilvalgsforsikringer du har brug for, eller har du brug for råd og vejledning, er du altid velkommen til at ringe på vores hovednummer 7010 4222. Vores dygtige medarbejdere i kundeservice sidder klar til at hjælpe dig mandag til torsdag kl. 08.00-20.00 og fredag kl. 08.00-16.00.

 


 

Andre forsikringer til dig 

bilforsikring-aros-forsikring
Bilforsikring Lån trygt din bil ud til dine børn, børne- og svigerbørn
– uden ekstra selvrisiko.
Læs mere
ulykkesforsikring-aros-forsikring
Ulykkesforsikring Vi dækker varigt mén fra 5 % i forbindelse med personulykker.
Læs mere
husforsikring-aros-forsikring
Husforsikring Sikrer dig mod skader forårsaget af brand, storm, vand og frost.
Læs mere
sommerhusforsikring-aros-forsikring
Sommerhusforsikring Vi dækker både dit sommerhus og dit faste indbo i sommerhuset.
Læs mere