En mand og en kvinde sidder ved et spisebord og bladrer i magasiner i et lyst rum med store vinduer. Udsigten udenfor viser træer og åbent landskab.

Husforsikring: Hvordan forsikrer jeg boligen bedst?

De fleste af os har et tæt forhold til vores bolig, det gælder sikkert også dig. Det er rammen for vores liv. Livet med alt det og med alle dem, vi holder af. Boligen kan endda være vores hobby, som vi både bruger en masse tid og penge på. Set med de briller er husforsikringen en nøglespiller i den samlede forsikringspakke. Det betyder nemlig, at du får den hjælp, du har brug for, hvis uheldet er ude.

Du kan blive ramt af uheld, som river hverdagslivet væk og tvinger dig til at rykke ud af din bolig i kortere eller længere tid. Det ved du. Det kan være svært at forholde sig til, når den ene dag tager den anden. Men måske du alligevel har haft venner eller veninder, hvis bolig blev så skadet, at de for alvor fik testet dækningen på den husforsikring, de havde tegnet. Dét har mange af os.

De fleste forsikringsselskaber tilbyder fornuftige husforsikringer. Selve forsikringsdækningen kan variere fra selskab til selskab, og derfor er det en god ide, at du tjekker dækningsvilkårene.

 

Hvornår dækker husforsikringen ved Aros Forsikring?

En husforsikring fungerer på samme måde som en ulykkesforsikring eller en kaskoforsikring på bilen. Du forsikrer dig grundlæggende mod pludselig opståede og uventede skader på huset. Til gengæld dækker din husforsikring ikke de skader, der opstår over tid, fordi du ikke vedligeholder dit hus.

Tjek her, hvad en husforsikring dækker såfremt tilvalgsdækninger er valgt:

  • Brand
  • Bygningsbeskadigelse ved:

- Tyveri- og hærværksskader

- Storm-, vand- og frostskader

- Pludselig opstået skade

- Retshjælpsforsikringen dækker tvister, som er opstået i privatlivet. På husforsikringen gælder det de sager, hvor du som den forsikrede part er ejer, tidligere ejer eller bruger af den forsikrede ejendom

- Husejeransvar (som eksempel – hvis du som husejer ikke rydder sne på sit fortov, og en person (kaldet den skadelidte) falder og får en personskade)

  • Skader fra kortslutning, overspænding eller anden elektrisk defekt
  • Skader på ejendommens andre bygninger. For eksempel garage, udhus og skur

Obs!

Der er nogle betingelser, der skal være opfyldt for, at der er dækning på en husforsikring. Betingelserne afhænger af selve skaden. Hvis du eksempelvis opdager en insektskade på dit hus, så er det en betingelse for dækning, at der er så meget skade, at det har betydning for træets bæreevne.

 

Forstå mere med et konkret eksempel

Din husforsikring dækker, hvis du pludselig får en skade på dit hus, fordi en stor gren knækker under en storm og ødelægger en del af taget. Men forsikringen dækker ikke, hvis huset får en vandskade, fordi du ikke har skiftet en ødelagt tagsten.

Få gode råd

Som husejer er vedligehold og udbedringer af stor betydning. Det kan virke overvældende, så vi har sammenfattet en taksators gode råd til dig som husejer. Med disse gode råd om løbende vedligeholdelse kan du så vidt muligt undgå skader på dit hus. Så undgår du at skulle have dyre håndværkere ud – hvilket er godt nyt for pengepungen!

Se de gode råd her

Skab dig et overblik over mulige tilvalgsforsikringer

Du kan skræddersy din husforsikring med ekstra forsikringer

Kig på din bolig. Hvor gammel er den, hvordan er standen, hvordan er de indre og ydre forhold, installationer, byggematerialer, byggemetoder og så videre. Det er alt dette, som du må have fokus på, når du skal finde ud af, om du har behov for tilvalgsforsikringer. Her får du en oversigt over de vigtigste 7.

1. Forsikring af vinduer, glaskogeplader og sanitet

Dækker alle former for brud på bygningens glas, vinduer, glaskogeplader og toilet samt håndvask.

2. Forsikring af stikledninger

Dækker skader, der er sket som følge af brud på stikledningen/kloakken i jorden.

3. Forsikring af skjulte rør og kabler

Dækker skader, der er sket som følge af brud på skjulte rør eller kabler. Skjulte rør skal forstås som rør skjult i vægge, skunkrum, krybekældre, under gulv eller indstøbt i gulv.

Problemet med skjulte rør og installationer er, at det kan være svært at opdage utætheder og mindre skader, som ofte først bliver synlige, når problemet har udviklet sig til alvorlige skader.

4. Forsikring mod svamp og insekter

Dækker bygningsskade, som er forårsaget af trænedbrydende svampe og træødelæggende insekter.

5. Forsikring mod råd

Dækker skader, som er forårsaget af råd, der ødelægger træets bæreevne eller funktion. Alle typer rådskader på døre og vinduer er dækket.

 6. Forsikring mod udvidet vandskade

Dækker udvidet vandskade. Kommer der eksempelvis vand ind igennem en utæthed ved vinduet, dækker forsikringsselskabet følgeskaderne af vandet, mens du selv skal udbedre selve skadeårsagen. Denne dækning er god at have, når der ofte kommer meget regn og forhøjet grundvand. Her vil Udvidet vandskade dække indsivning af grundvand, hvis kloakken eksempelvis ikke kan følge med. Den dækker også slagregn. Når det regner så meget og kraftigt, som det gør om for- eller efteråret, så er der mange, der får slagregn ind på loftet, som kan give en vandskade. Der kan også ske vandskader om vinteren. Her vil Udvidet vandskade dække fygesne på loftet.


Tip! Tal med din faste kontaktperson, hvis du har installeret en vandalarm. En vandalarm går ofte i gang og lukker automatisk for vandet, hvis der kommer vand i dit hjem som følge af utætheder i skjulte rør, pludselige brud på rør eller en utæt vaskemaskine.

Dermed undgår du at få store vandskader på dine gulve og ejendele. Af samme årsag kan du ofte få rabat på præmien for rørskadedækning, så du kan både spare vandforbrug og penge.

7. Forsikring i forbindelse med om- og tilbygning

En om- og tilbygningsforsikring er en all-risk forsikring, som dækker en række skader på dit hus, når du er i gang med at bygge om eller bygge til. Den dækker blandt andet skader på byggeriet, skader på eksisterende bygninger, bygningsdele og bygherreansvar under byggeriet.

Hvad gør jeg med min husforsikring, når jeg har solgt mit hus?

Har du solgt dit hus, er den nye ejers forsikringsselskab forpligtet til at sende en opsigelse af husforsikringen til os som dit forsikringsselskab. Det sker automatisk, men derfor er det en god ide at være opmærksom på, om du får en opsigelse.

Forsikringsordbogen

Forsikringer kan være en jungle. Derfor har vi lavet en forsikringsordbog, der kan hjælpe dig med at forstå selv de mest snørklede forsikringsbetegnelser. Læs mere om de forsikringsord, der er brugt i denne artikel.

Få gode råd til at forebygge skader

Vil du have gode råd til at forebygge skader direkte ind i din indbakke? Så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvor vi 1-2 gange om måneden sender nyhedsbreve ud.