Campingvognen giver familien Ravnsbæk frihed, fordele og familievenlige ferier

I det tidlige forår 2021 investerede Flemming Ravnsbæk og hans kone i en campingvogn, og det har de ikke fortrudt. Mens coronavirussen fortsat raser, planlægger familien en dejlig sommerferie i det danske, men håbet er, at de også snart kan drage udenlands.

Flemming Ravnsbæk købte sin campingvogn i foråret 2021

Som barn var Flemming Ravnsbæk altid på teltture sydpå med sin familie, og det står for ham som en mindeværdig tid – og så er det helt bestemt en tradition, han ønsker at føre videre, så hans egen søn, Mads på fire år, også kan få glæde af de mange gode stunder, som campinglivet byder på.

 

Telttur eller hotelferie?

Idéen om en campingvogn havde længe ligget og luret, men det var først i sommeren 2020, at Flemming endelig fik overtalt sin kone, Sarah, til at prøve kræfter med en tilværelse som campist. De tog derfor på en telttur i Skiveren ved Skagen, og herefter begav de sig til Tåsinge med et hold venner og videre til Samsø.

”Min kone var først ikke så meget for idéen, da hun altid har foretrukket de mere traditionelle hotelferier, men vi havde en rigtig god telttur, som ændrede hendes syn på campinglivet,” fortæller Flemming. Han drog efterfølgende på endnu en telttur til Fanø i september med sin far og sin søn, og det var her, han erfarede, at man ikke skulle ret langt hen på året, før det faktisk var blevet alt for koldt at ligge i telt – specielt med en fireårig.

Og så var det, at campingvognen for alvor kom på tale, og jagten satte ind på at finde den helt rigtige. I starten af april 2021 købte familien så en splinterny Knaus Sport 500 KD Silver Selection 2021.

Familien Ravnsbæk købte en splinterny Knaus Sport 500 KD Silver Selection 2021

Familievenlig ferie med fordele

”Der er mange fordele ved at have en campingvogn, men det er også en livsstil, som man skal have lyst til at udleve,” siger Flemming og fortsætter: ”Først og fremmest er den jo noget billigere end et sommerhus, og så kan man desuden tage lige derhen, hvor man ønsker at holde ferie.”

Campingvognen byder især på fordele, når man har mindre børn, mener Flemming, for det giver trygge rammer, at hans søn har sin egen seng med og dermed slipper for at sove nye steder. Samtidig er landets mange campingpladser typisk indrettet, så de imødekommer børnefamiliernes behov for leg og underholdning: ”Der er altid en ny legeplads lige i nærheden, og så er det jo forholdsvis nemt at køre videre til et nyt sted, når man synes, man har oplevet det, der var at opleve i et givent område.”

Corona var en af årsagerne til, at familien Ravnsbæk kastede sig over campinglivet her i Danmark

En på opleveren

Her til sommer er det planen, at familien Ravnsbæk skal på en ferie, der strækker sig fra det fynske Fåborg og til en endnu ikke vedtaget destination på Sjælland – og måske også til Ærø og Langeland. Det er det gode ved campingvognen. Man kan bryde op, når man har lyst og køre hen til det, man ønsker at opleve. På sigt er det dog Flemmings håb, at familien kan bruge campingvognen til udenlandske kør-selv-ferier til for eksempel Tyskland, Sverige, Norge og Holland:

”Corona har uden tvivl været en af årsagerne til, at vi kastede os over campinglivet her i Danmark, fordi vi ikke kunne holde ferie, som vi plejede, men det er helt sikkert intentionen, at vi vil bruge campingvognen til udenlandsferier, når det forhåbentlig snart igen er forsvarligt,” siger Flemming. 

Han er glad for den frihed, som den nye investering giver ham og familien: ”Jeg er sådan en, der skal opleve noget. Jeg er ikke typen, der bor på den samme campingplads i 20 år, og det er det, der er så fantastisk ved en campingvogn – man bestemmer selv, hvor og hvor længe man har lyst til at slå sig ned,” afslutter han med et smil.

Om Flemming Ravnsbæk

Til dagligt arbejder Flemming Ravnsbæk som Økonomichef hos Aros Forsikring, og er du selv den lykkelige ejer af en campingvogn, eller overvejer du at blive det, kan du med fordel snuppe et kig på hans forsikringsråd.

Du finder Flemmings forsikringsråd her >>

Læs også Flemmings fem fede campingvognsfif her >>