Din guide til bilvaner, der skaber tryghed
3 gode bilvaner til sommerferien

1. Medbring reservehjul
Voldsomme regnskyl medfører glatte vejbaner og dermed risiko for uheld. Det ved du. Men det massive regnvejr kan også resultere i, at grus og småsten skylles ud på vejen og dermed øget risiko for punkteringer. Medbring derfor et reservehjul, hvis du har mulighed for det.
2. Rens kølergitteret
Høje temperaturer kan få bilmotoren til at bukke under for overophedning. Sørg for at rense bilens kølergitter for snavs og insekter, fordi det øger luftgennemstrømningen.
3. Sluk aircondition, når du holder stille
Bilbatteriet er på hårdt arbejde, når du og bilen er på længere køreture med tændt aircondition, GPS og diverse mobiler og tablets til opladning. Sluk det, du kan for at undgå ekstra belastning af batteriet, når du eksempelvis hænger i en kø.
Få vejhjælp i udlandet
Har du en kaskoforsikring på din bil, kan du få hjælp i udlandet med SOS Internationals røde kort. Med det kan du tilkalde hjælp, hvis du er på bilferie i Europa og bliver ramt eller involveret i en ulykke. Tilkald hjælp gennem dette link.
5 gode bilvaner til vintertid

Ifølge SOS Dansk Autohjælp stiger antallet af assistancer efter færdselsuheld med 75% i vintermånederne, og 59% af alle bjærgninger og fritrækninger finder sted fra december til februar. Desuden finder 40% af al starthjælp sted i samme periode.
1. Skift til vinterdæk
Vinterdæk er essentielle for at give dig de bedste betingelser for en sikker kørsel om vinteren. Skift til vinterdæk, når temperaturen falder til under 7 grader.
2. Kontroller dit batteri
Lave temperaturer betyder ringere kapacitet på dit bilbatteri. Faktisk kan en hård nattefrost halvere batteriets kapacitet og munde ud i, at bilen ikke vil starte. Undgå denne situation ved at få tjekket dit batteris kapacitet på et værksted, inden det bliver for koldt udenfor.
3. Brug frostsikret kølervæske
Kølervæske beskytter din motor ved at fordele varmen fra forbrænding og sikrer, at din bil kan yde optimalt med det lavest mulige brændstofforbrug. Når temperaturen falder, skal du være klar med frostsikker kølervæske. Bed eksempelvis dit værksted om råd til at få den korrekte blanding af vand og kølervæske. Vær ekstra opmærksom på at bruge en variant, der beskytter ned til mellem 25 og 35 minusgrader.
4. Tjek dine lygter og blinklys
Det er den mørke tid og med regn og slud oveni, er det vigtigt, at du løbende tjekker lygter for at sikre dig, at de både er rene og virker.
5. Tjek vinduesviskere og sprinklervæske
Bilruderne bliver ofte meget beskidte på denne årstid, og derfor er det smart at sørge for, at du altid har rigeligt med sprinklervæske. Sørg for, at det er sikret til 21 minusgrader og også, at dine vinduesviskere virker, når du har brug for dem. Så bliver du mere sikker i trafikken.