Pludselig Skade

Ønsker du at være dækket for pludselige skader, kan du tegne en Pludselig Skade-forsikring som et tilvalg til din indboforsikring. Med denne forsikring er du dækket ind, hvis du ved et uheld kommer til at ødelægge eller forvolde skade på dine egne ejendele.
pludselig-skade-aros-forsikring

Hvad er en pludselig skade?

En pludselig skade skal forstås som en skade, der sker med øjeblikkelig skadevoldende virkning. Det vil sige, at skaden skal ske på ét tidspunkt og ikke over et tidsrum. En pludselig skade kan for eksempel være, at du ved et uheld kommer til at spilde rødvin i din sofa. Er din sofa derimod gået i stykker grundet almindeligt slid, er der ikke tale om en pludselig skade, og din forsikring vil derfor ikke dække dig.

En pludselig skade kan for eksempel være, hvis du…

  • Kommer til at sætte dig på dine briller, så glasset knuses.
  • Falder og beskadiger dit tøj.
  • Ved et uheld vælter en vase, så den går i stykker.

 
Hvilke ejendele er ikke dækket?

Er der tale om elektroniske apparater, fx din smartphone, tablet, røremaskine eller høreapparat, skal du have en elektronikforsikring for at være dækket. Har du en cykel eller elcykel, er den heller ikke dækket mod pludselige skader, medmindre du har tegnet en cykelskadeforsikring.

Hvem har gavn af en Pludselig Skade-forsikring?

Har du dyre møbler eller briller, kan det være fornuftigt at tegne en forsikring mod pludselige skader. Det samme gør sig gældende, hvis du ynder at købe dyrt tøj, eller du for eksempel ejer designerlamper eller lignende, hvor selve lampeskærmen i så fald vil være dækket af en Pludselig Skade-forsikring.

Hvad er selvrisikoen?

Selvrisikoen på en Pludselig Skade-forsikring er 1.000 kr., uanset hvilken selvrisiko du har valgt på din indboforsikring. Kommer du for eksempel til at sætte dig på dine briller, så de går i stykker, skal du altså kun betale 1.000 kr. i selvrisiko – også selvom du måske har valgt en selvrisiko på din indboforsikring på 2.000, 3.000 eller 4.000 kroner. Alt efter brillernes alder kan der dog også være en afskrivning udover selvrisikoen. Du finder afskrivningsskemaet i vores betingelser her.

Får jeg en ny?

Hvordan vi dækker skaden, afhænger selvfølgelig af skadens omfang, og hvad der bedst kan betale sig. Er det billigere at reparere den ødelagte ejendel frem for at erstatte den med en tilsvarende, vil vi først og fremmest hjælpe dig med at få udbedret skaden og dække omkostningerne herved.

Vær opmærksom på…

Pludselig Skade er en tilvalgsforsikring til din indboforsikring. Det betyder, at du skal tegne en indboforsikring hos os, før vi kan forsikre dig mod pludselige skader.


 

 


 

Andre forsikringer til dig

Indboforsikring
Indboforsikring Sumløs – inklusiv ID-Sikring, Web CLEAN-UP, tricktyveri og
psykologisk krisehjælp.
Læs mere
Elektronikforsikring
Elektronikforsikring Tilvælg en elektronikforsikring til din indboforsikring.
Læs mere
Cykelforsikring
Cykelforsikring Husk cykelforsikringen, når du tegner en indboforsikring hos os.
Læs mere
Bilforsikring
Bilforsikring Lån trygt din bil ud til dine børn, børne- og svigerbørn
– uden ekstra selvrisiko.
Læs mere