Elektronikforsikring

Hos os har du mulighed for at tilvælge en elektronikforsikring til din indboforsikring. Elektronikforsikringen dækker stort set alle dine elektriske apparater i husstanden. På den måde er du for eksempel sikret ved pludselige skader på din mobil, røremaskine og robotstøvsuger.
elektronikforsikring-aros-forsikring
Hvad indeholder din elektronikforsikring?

Vores elektronikforsikring dækker stort set alle typer elektronik 5 år fra købsdatoen – og den dækker samtidig hele husstanden.

Vi dækker hele familien

Alle ejendele, der tilhører de personer, der er tilmeldt Folkeregistret på forsikringstagerens adresse, er dækket under elektronikforsikringen.

Derudover dækker vi også:

 • Delebørn
 • Udeboende børn under 21 år, der bor alene
 • Ægtefælle/samlever på plejehjem eller i sikret bolig

Hvilke elektriske apparater er dækket?

Elektronikforsikringen dækker stort set alle dine elektriske apparater, fx din tablet, kaffemaskine, støvsuger, stavblender, TV, stereoanlæg, høreapparater og lignende. Vær opmærksom på, at motoriserede haveredskaber ikke er dækket af forsikringen. Dog dækkes din robotplæneklipper og dens station med op til 12.500 kr. pr. forsikringsbegivenhed. Har du en elcykel, et el-skateboard, et elløbehjul eller lignende, skal du tegne en cykelforsikring, før du er dækket.

Lav selvrisiko

Din selvrisiko på elektronikforsikringen er 1.000 kr. – uanset hvilken selvrisiko du har valgt på din indboforsikring.

Dækningsperiode på fem år

Dine elektriske apparater er dækket indtil 5 år fra købsdatoen. Har du erhvervet dig et brugt elektronisk produkt, gælder de 5 år fra produktet første gang er købt, og det er vigtigt, at du kan fremvise en kvittering for produktet.

Funktionsfejl

Funktionsfejl i apparatet er dækket, hvis mekaniske eller elektriske svigt gør, at du ikke kan bruge apparatet til dets oprindelige formål. 

Pludselig skade

Elektronikforsikringen dækker pludselig skade, hvor både skadens årsag og virkning er øjeblikkelig og uventet. Det vil sige, at skaden sker uventet og pludseligt på et tidspunkt og ikke over et tidsrum. Det kan fx være, hvis du taber din smartphone, og skærmen går i stykker.

Pixelfejl

Pixelfejl er dækket på enhver type af fladskærme, hvis det ligger uden for producentens eller importørens retningslinjer for acceptable pixelfejl.
 

Lånt IT-udstyr

Lånt IT-udstyr fra dit eller dine børns uddannelsessted er også omfattet af dækningen. For eksempel er der mange skolebørn, der får udleveret en tablet til brug i undervisningen – går denne i stykker, er du dækket gennem vores elektronikforsikring.

Har du spørgsmål, eller har du brug for hjælp, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 7010 4222

 


 

 


 

Hvad skal du gøre, hvis skaden sker?

1/ Anmeld skaden til os via Mit Aros eller på tlf. 8734 5099.
2/ Vent med at igangsætte reparation eller udbedring, til du har været i kontakt med os.
3/ Dokumentér genstandens alder ved forevisning af kvittering.

Beskyt din skærm

Flere vælger at beskytte deres smartphones og tablet med panserglas for at forebygge eventuelle skærmskader. Mange udbydere tilbyder også skærmbeskyttelse, som værner om dit privatliv – fx når du rejser med offentlige transportmidler. Du undgår herved, at andre passagerer kan læse med på din skærm.

Undgå brandfare: Oplader du din telefon korrekt?

1/ Undgå at oplade din mobil om natten.
2/ Sørg for at du oplader på et fast, ikke-brandbart underlag.
3/ Sørg altid for at installere røgalarmer i alle rum. 
4/ Tjek altid dine børns opladere for løse forbindelser.
5/ Oplad aldrig din mobiltelefon i soveværelset.
6/ Brug altid en original oplader til din mobil, tablet og computer.

 


 

Sådan dækker elektronikforsikringen dig og din familie

En elektronikforsikring er særlig fordelagtig for dig, der har meget, ny eller dyr elektronik. Skulle du ved et uheld komme til at tabe din smartphone eller tabletten på gulvet eller lignende, er det rart at vide, at vi står klar til at give dig en økonomisk håndsrækning, så du hurtigt kan komme online igen.
 

Hvilken type elektronikforsikring skal du vælge?

Groft sagt findes der to forskellige måder, hvorpå du kan forsikre dine elektroniske apparater:

 1. Du tilkøber en forsikring sammen med en given vare i en butik. Denne forsikring vil typisk kun dække dette ene produkt, og du vil derfor skulle købe separate forsikringer til hvert enkelt elektroniske apparat. 
 1. Du tilvælger en elektronikforsikring gennem din indboforsikring. Med denne type forsikring slipper du for at forsikre dine elektriske apparater enkeltvis, og det er typisk nemmere at bevare overblikket, når forsikringerne er samlet ét sted.

Det kan meget sjældent betale sig at tilkøbe en forsikring til det enkelte produkt i en butik. Vi anbefaler derfor, at du tegner en elektronikforsikring – så er du sikker på, at hovedparten af din elektronik er dækket.

Undersøg dine muligheder

Inden du tegner en elektronikforsikring, kan du med fordel undersøge disse fire nedenstående ting:

 1. Hvad er prisforskellen mellem at supplere din indboforsikring med en elektronikforsikring eller købe en tillægsforsikring i butikken?
 1. Hvor meget skal du betale i selvrisiko, hvis der sker en skade på dit produkt? Er din selvrisiko høj eller lav i forhold til, hvad produktet er værd? 
 1. Hvor lang tid løber forsikringen? I henhold til købeloven har du 2 års reklamationsret, og derfor giver det mening at undersøge, hvor lang en periode butikkens tillægsforsikring dækker. 
 1. Hvordan ser forsikringsvilkårene ud – hvad dækker forsikringen, og hvad er din selvrisiko? En elektronikforsikring fra Aros Forsikring dækker som udgangspunkt alle elektroniske apparater. En elektronikforsikring fra butikken er ofte billigere, men til gengæld dækker den kun det enkelte produkt.
   

Brug for hjælp?

Har du lyst til at høre mere om vores elektronikforsikring, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 7010 4222. Vores dygtige medarbejdere i kundeservice sidder klar til at hjælpe dig mandag til torsdag kl. 08.00-20.00 og fredag kl. 08.00-16.00 – og vi har ingen telefonkø.

 


 

Andre forsikringer til dig

Indboforsikring
Indboforsikring Sumløs – inklusiv ID-Sikring, Web CLEAN-UP, tricktyveri og
psykologisk krisehjælp.
Læs mere
Pludselig Skade
Pludselig Skade Tilvælg Pludselig Skade til din indboforsikring med en selvrisiko på kun 1.000 kr.
Læs mere
Cykelforsikring
Cykelforsikring Husk cykelforsikringen, når du tegner en indboforsikring hos os.
Læs mere
Bilforsikring
Bilforsikring Lån trygt din bil ud til dine børn, børne- og svigerbørn
– uden ekstra selvrisiko.
Læs mere