Medicinsk forhåndsvurdering

Er du i tvivl om, hvad en medicinsk forhåndsvurdering er, og om du bør få foretaget en inden afrejse, kan du med fordel læse med her. Er du kronisk syg, eller har du en behandlingskrævende skade eller sygdom, er det særligt vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvad den medicinske forhåndsvurdering kan betyde for dig på rejsen.
Medicinsk forhåndsvurdering

Hvad er en medicinsk forhåndsvurdering?

En medicinsk forhåndsvurdering er en vurdering af dit helbred inden afrejse. Vurderingen har til formål at give dig vished om, hvordan du er dækket på din rejse, hvis du har en eksisterende sygdom, lidelse eller skade, hvor der er risiko for forværring, mens du er udenlands.

Hvornår skal jeg få en medicinsk forhåndsvurdering?

Har du været syg eller fået en skade, som du fortsat modtager behandling for, eller er du henvist til yderligere undersøgelser og behandlinger af en læge, skal du have foretaget en medicinsk forhåndsvurdering. Oplever du en forværring af en kronisk sygdom, som medfører ekstra kontrol hos din læge eller speciallæge, ændret behandling eller medicinering, skal du ligeledes have en medicinsk forhåndsvurdering.
 

Hvor lang tid i forvejen kan jeg få foretaget en medicinsk forhåndsvurdering?

Den medicinske forhåndsvurdering skal foretages, når ovennævnte situationer er opstået inden for de seneste 2 måneder før, du betaler første del af rejsens pris, eller før du skal rejse. Har du allerede betalt en del af rejsen, når en af de nævnte situationer opstår, skal du kontakte os, før du betaler yderligere, da du ellers kan miste retten til udbetaling fra din afbestillingsforsikring.

Hvordan får jeg foretaget en medicinsk forhåndsvurdering?

Den medicinske forhåndsvurdering foregår som en elektronisk test. Du finder testen her: www.sos.eu.

Hvornår er en medicinsk forhåndsvurdering ikke nødvendig?

Rejser du i Danmark, er det ikke nødvendigt for dig at få en medicinsk forhåndsvurdering.

Hvorfor skal jeg have lavet en medicinsk forhåndsvurdering?

Den medicinske forhåndsvurdering er afgørende for, hvordan du er dækket på din rejse. I den fremgår det nemlig, om din rejseforsikring dækker dig efter vilkårene, eller om du kun er delvist eller slet ikke forsikret. Den medicinske forhåndsvurdering hjælper dig derfor med at afklare, om du kan rejse sikkert afsted.

Hvor længe gælder den medicinske forhåndsvurdering?

Den medicinske forhåndsvurdering gælder udelukkende for den rejse, du har besvaret spørgsmålene ud fra. Skal du rejse flere gange inden for to måneder, vil der dog blive foretaget en samlet vurdering. Forhåndsvurderingen vil desuden gælde på en kommende rejse, hvis din helbredstilstand ikke har ændret sig siden den sidste vurdering blev foretaget. Er dit helbred forværret, et det vigtigt, at du får en ny medicinsk forhåndsvurdering.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til den medicinske forhåndsvurdering eller til vores rejse- eller afbestillingsforsikring, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 7010 4222.

<< Gå tilbage til rejseforsikringen