Drømmen om en AC Cobra blev til virkelighed

Kurt Søgaard fra Silkeborg ankom i en rød AC Cobra til Aros Karavanen.
- Jeg vil gerne bakke op om arrangementer, der foregår i mit lokalområde. I går var jeg til Open By Night i Viborg, fortalte han.

AC Cobra


Når han kommer rundt i sin opsigtsvækkende bil, er der et spørgsmål, der går igen.

- ”Er det en ægte AC Cobra?”, og så plejer jeg at svare, ”Det er en ægte replica fra 1975”, sagde han og fortsatte:

- Siden jeg var dreng, har jeg haft en drøm om at eje den her model. Når jeg sad og lavede lektier, havde jeg et billede af en AC Cobra liggende på skrivebordet. Jeg fandt bilen på en bilmesse i Fredericia i 2005, og den var i en dårlig stand. Jeg er uddannet mekaniker, så jeg har selv sat den i stand. Lakken er en historie for sig, den har fået 4 liter klar lak, hvor jeg fik hjælp af en dygtig maler, der hedder Flemming. Motoren er en Ford Windsor 351, fortalte Kurt Søgaard, der som bibeskæftigelse sætter klassiske biler i stand i sit firma Søgaards Classic Auto, og han er også medlem af MG Car Club Danmark.

- Det har taget mig mange år at nå her til med bilen, og den vækker jo opsigt, når jeg kommer rundt, fortalte han. Der var ingen kaleche på trods de lave forårstemperaturer, da han startede motoren og rullede ind i karavanen, og han oplyste med et glimt i øjet og et skævt smil, at fra den 1. april til den 1. november foregår al kørsel uden kaleche.

 

Danmarks bedste Veteranbilforsikring

Hvis du også er veteranbil entusiast, kan du helt eksklusivt tegne en enkeltstående Veteranbilforsikring hos Aros Forsikring.

Ved veteranmotorcykel eller klassisk bil/motorcykel kræver det, at du har en Indboforsikring og hverdagsbilforsikring hos os.

Læs mere her

Aros Karavanen 2019

Den 4. maj kørte Aros Karavanen afsted for første gang. 

Det var en smuk tur igennem den midtjyske natur, med start ved Lunden i Silkeborg, pause ved Klosterlund Museum ved Bøllingsø og afslutning ved FDM Jyllandsringen. 

Ved FDM Jyllandsringen fik deltagerne mulighed for at køre et par runder, hvilket vakte stor begejstring. 

Læs mere om Aros Karavenen 2019 her