En 1970 Volvo P1800S

volvo-p1800-aros-forsikring

Volvoen går i almindelighed for at være den smukkeste bil, men ofte bliver Volvo noget udskældt i folkeviddet for de årtier, hvor rette linjer og massive detaljer dominerede i designafdelingen. Men P1800 er fra før den periode, og her er der nærmest ikke en eneste ret linje at finde.

Da modellen kom frem i 1961, blev der slået en del på, at designet var fra det kendte Carrozzeria Frua i Italien. Og det var det da også: Men på Frua var der en svensk ansat ved navn Pelle Pettersson, og det var ham, der stod bag P1800. Dermed er ringen sluttet, og det forklarer måske hvorfor P1800 endte som så helstøbt en sportsvogn med så stor international appel.

volve-p1800s-aros-forsikring

P1800 fra USA er den bil der har kørt allrlængst i hele verden

Helt speciel farve

Som det forhåbentligt fremgår af billederne, er designets væld af kurver og chrom understreget af farven: Bag den uskyldige farvekode ”105” gemmer sig nemlig en særlig kulør, som Volvo kaldte for guldmetallic. Netop denne guldmetallic har en enestående evne til at changere i forhold til lyset, og kan således antage nuancer fra nærmest sølv til næsten ren brun. I efterårslys falder lakken ud til sin heldigste side, og Volvoens linjer viser sig i al deres pragt.

Men der er skam meget mere at elske ved den smukke Volvo, for under de elegante former gemmer sig bundsolid teknik fra Volvo Amazon, og dermed kan P1800'eren også holde til at blive brugt. Bagsiden af den medalje er, at P1800 ikke er helt så sportslig som den ser ud. Det er nu ikke nødvendigvis en ulempe, for til gengæld er den komfortabel og bestemt heller ikke langsom med sin tolitersmotor og præcise gearkasse med overdrive. 

En anerkendt klassiker

Man mærker, at det er en rigtig kilometeræder, og faktisk er det en P1800 fra USA, der har rekorden som den bil, der har kørt allerlængst i hele verden: Tre millioner miles er det blevet til for amerikanske Irv Gorden og hans 1966'er P1800. Det er således velfortjent, at Volvos smukke coupé er en anerkendt klassiker blandt bilentusiaster. Med en P1800 får man en fremragende kombination af kvaliteter. 

Vil du vide mere om Volvos flotte veteranmodel P1800S eller se andre modeller fra Volvos flotte bilproduktion gennem tiden.

 

Besøg Volvo her

volvo-p1800s-interior

volvo-p1800s-interior

volvo-p1800s-interior

Skønheden kommer indefra

Duften af læder, og øjnene der stråler lidt ekstra, når lak og krom skinner som stjerner på en klar nattehimmel. Som I mange andre klassiske gamle biler, er der kræset om detaljerne, og givet lidt ekstra kærlighed på interiørfronten. 

Volvo P1800S er et pragteksemplar, og funkler om kap med den smukke lak. Volvo er et pragteksemplar fra 60'erne, hvor design, funktionalitet og drift smelter sammen til en helstøbt sportsvogn, hvor detaljer og finesse er bliver sat på en spids.

 

Elsker du også detaljerne i interiøret på gamle smukke veteraner?

Læs artiklen her

Danmarks bedste veteranbilforsikring

Hvis du også er veteranbil entusiast, kan du helt eksklusivt tegne en enkeltstående veteranbilforsikring hos Aros Forsikring. Ved veteranmotorcykel eller klassisk bil/motorcykel, kræver det du har en Indboforsikring og hverdagsbilforsikring hos os.

Klik her, og læs mere om de unikke fordele du kan få hos Aros Forsikring