Veteranforsikring

Hos Aros Forsikring er veterankøretøjer et af vores kerneområder, og derfor kan vi selvfølge-lig også tilbyde dig landets bedste Veteranbilforsikring. Den indeholder en lang række unikke fordele og mulighed for solide tilvalgsdækninger, der gør det trygt og sikkert for dig at have en veteranbil.
Hvad indeholder din Veteranforsikring

Din Veteranbil forsikring indeholder en Lovpligtig Ansvarsforsikring, Førerulykkesforsikring og kørsel i udlandet. Læs herunder, hvad det betyder for dig.

Lovpligtig ansvarsdækning

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, hvis du ejer et motorkøretøj – og det gælder selvfølgelig også din veteranbil. Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker skader, som du eventuelt måtte forvolde på andre mennesker eller deres ejendele.

Kørsel i udlandet

Med et Veteranbilforsikring hos os, er din veteranbil dækket både ved kørsel i Danmark og EU-/EØS-landene. Tager du eksempelvis på kør-selv-ferie i din veteranbil i de pågældende områder, er du altså stadig dækket ind af din Veteranbilforsikring.

 

Førerulykkesdækning

Førerulykkesforsikringen er en udvidelse af dit køretøjs Ansvarsforsikring, og den dækker skader på føreren af det forsikrede køretøj ved solouheld, fx hvis du på grund af glat føre havner i grøften, i autoværnet, eller hvis du rammer et træ. Førerulykkesforsikringen kan kun anvendes i situationer, hvor du ikke er berettiget erstatning fra din Ulykkesforsikring, Ansvarsforsikring, Arbejdsskadeforsikring eller tilsvarende forsikring eller ordning.

 


 

Hvornår kan du tegne en veteranbilforsikring?

Er du over 30 år gammel, kan du tegne en enkeltstående Veteranbilforsikring, hvilket be-tyder, at vi ikke kræver, at du flytter dine øvrige forsikringer over til Aros Forsikring. Ejer du en veteranmotorcykel eller en klassisk bil eller motorcykel, er det dog påkrævet, at du har både en Indboforsikring og en almindelig Bilforsikring hos os.

Har din veteranbil en dagsværdi over 200.000 kr. og/eller mere end 200 HK, skal bilen godkendes særskilt af Aros Forsikring, og tariffen er gældende for hele landet uanset postnummer. 

Dine unikke fordele

Lejlighedsvis kørsel hele året

Hos Aros Forsikring dækker vi lejlighedsvis kørsel hele året uden tillægspris for kørsel om vinteren. Det gør vi, fordi vi ved, at du passer godt på din veteranbil – også hvis du benytter den i vinterhalvåret. Har du lyst til at køre et smut til bageren i din veteranbil i januar, står det dig derfor frit for.

Intet originalitetskrav

Vi stiller intet krav om, at dit veterankøretøj skal være helt originalt. Vi har dog et krav om, at bilen ikke skifter karakter, og at uoriginale dele, der monteres som alter-nativ til de originale, er delvist historiske korrekte.

Frit valg på selvrisiko

Hos os kan du frit vælge mellem en lav selvrisiko på 1.000 kr. og en selvrisiko på 3.500 kr. Sidstnævnte resulterer i 15 % rabat på præmien, hvilket betyder, at din forsikring bliver 15 % billigere, end hvis du vælger den lave selvrisiko.

Dækning ved kørsel til konfirmation, bryllup m.m.

Har du lyst til at fragte et brudepar fra kirken til festlokalerne eller være chauffør for nevøen på hans konfirmationsdag, så dækker din Veteranforsikring også det. Eftersom Aros Forsikring dækker lejlighedsvis kørsel hele året, må du selvfølgelig også bruge din veteranbil i forbindelse med et vinterbryllup.

Fast præmie og intet bonustab efter skade

Hos Aros Forsikring bliver du ikke straffet, hvis du får en skade på din veteranbil. Skulle du uheldigvis beskadige din veteranbil, stiger prisen på din forsikring altså ikke. Frit valg af værksted Har du tilvalgt Aros Autohjælp PLUS til din Veteranbilforsikring, kan du frit vælge, hvilket lokalt værksted din veteranbil skal fragtes til, hvis du er udsat for en skade, der ikke kan repareres på stedet.

Dækning ved tyveri af nummerplade

Din Veteranbil forsikring dækker også tyveri af nummerplader uden selvrisiko, og det gælder også, hvis du er besiddelse af historiske nummerplader.


 

 

Tilvalgsdækninger

kasko-veteranbil-aros-forsikring

 

 

Kaskoforsikring

Med en Kaskoforsikring til din veteranbil sikrer du din veteranbil på mest optimale vilkår, hvis skaden sker. Vi dækker enhver skade opstået ved færdselsuheld og brand, samt tyveri af reservedele og afmonteret tilbehør. 

Aros Autohjælp PLUS på attraktive vilkår til din veteranbil

Hos Aros Forsikring tilbyder vi en unik vejhjælpsdækning, der dækker dine veterankøretøjer (veteranknallert undtaget)  veteranbiler, veterancampingvogn eller en smuk gammel veteranmotorcykel.

Læs mere

autohjaelp-veteranbil-aros-forsikring

veterancampingvogn-aros-forsikring

 

 

Vidste du, at vi også forsikrer din veterancampingvogn?

Hos Aros Forsikring kan du både forsikre din veteranbil og din veterancampingvogn. Nostalgien og den helt særlige følelse af at være i en tidslomme fuldendes med en veterancampingvogn.

Læs mere

 

 

Reservedele

Som et tilvalg til din Aros Indboforsikring, kan dækningssummen for dine reservedele forhøjes til en rimelig pris.

ombygning-veteranbil-aros-forsikring


 

Spørgsmål & svar

Skal mit køretøj fremstå i original stand?

Hos Aros Forsikring stiller vi intet krav om, at bilen skal fremstå i original stand. Vi har dog et krav om, at bilen ikke skifter karakter, samt at uoriginale dele, der monteres som alternativ til de originale, er delvist historiske korrekte.

Er der krav til køretøjets interiør såsom sæder, loftbeklædning, rat og gearskifte samt instrumentering?

Alle forandringer på din veteranbil er tilladte.

Er der krav til motor, transmission og bagtøj, såfremt jeg ønsker nyere og bedre fungerende dele?

Generelt henviser vi til de krav som Trafikstyrelsen stiller angående ydelse ved et motorskifte, men ellers har det ingen indflydelse.

Gearkasse og/eller transmission må gerne ombyttes. Vi godkender endvidere rustfrit udstødningssystem og elektronisk tænding.

Hvilke krav stilles der, hvad hjuludskiftning angår?

Der henvises til Trafikstyrelsens afsnit omhandlende hjulskift. Vi godkender andre dæk og fælge. Type og variant af nye fælge er underordnet.

Til hvad og hvornår må jeg bruge mit veterankøretøj?

Der er ingen begrænsninger i anvendelsen, andet end at dit køretøj ikke må bruges som dagligt transportmiddel.

Så tag endelig veteranbilen på arbejde på en god solrig sommerdag, eller når du handler ind på vejen hjem, og sig ja til at hente naboens datter til konfirmationen.

Er der en begrænsning på, hvor mange kilometer jeg må køre om året?

Vi dækker lejlighedsvis kørsel, men har ikke valgt at sætte et maksimalt antal kilometer på, som f.eks. 6.000 km, hvilket de fleste andre forsikringsselskaber af veteranbiler har. Det har vi ikke, fordi du ikke må benytte bilen som dit primære transportmiddel.

Får jeg dækning i udlandet, hvis jeg kører der?

Ja, kørsel i udlandet er tilladt. Forsikringen dækker i Europa, samt i de lande uden for Europa, hvor internationalt forsikringskort (grøn-kort-ordningen) er gældende.

Er der specifikke krav til chassis, hvad bremser og styretøj angår?

Alle forandringer er tilladte. Du skal dog være sikker på, at bremseevnen svarer overens med motorens ydelse. Det samme gælder styretøj. Ændring fra tromlebremser til skivebremser foran på bilen er godkendt, hvis det er en synsgodkendt ombygning.

Forsikringsordbog – Veteranforsikring

Afdrag på selvrisiko: Du kan vælge at dele betalingen af din selvrisiko op i mindre bidder – helt uden renter og gebyrer! Du vælger selv, om du vil betale over 2, 4, 6 eller maks. 8 måneder – så længe raten pr. måned udgør mindst 250 kr.

Ansvarsforsikring: En Ansvarsforsikring dækker, hvis du kommer til at lave skade på andre eller deres ejendele. En Ansvarsforsikring er lovpligtig til bil, hund, motorcykel og knallert. Alle disse kan fås hos Aros Forsikring.

Dækningssberettiget skade: En skade er dækningsberettiget, hvis skadens omstændigheder opfylder kravene, som de fremgår i forsikringsbetingelserne.

Erstatningssum: Erstatningssummen er det beløb, du får udbetalt ved en dækningsberettiget skade.

Forsikringssummen: Det samme som erstatningssummen. Forsikringssummen er det beløb, du får udbetalt ved en dækningsberettiget skade.

Forsikringstageren: Den person, der underskriver og dermed køber forsikringen. Dækker forsikringen også husstanden, vil alle med fast bopæl på husstanden betegnes som forsikrede.

Genanskaffelsesprisen: Det beløb, en genstand vurderes til, hvis den er bortkommet, ikke kan repareres eller ikke kan genanskaffes. Genanskaffelsesprisen vurderes ud fra genstandstype, alder og evt. stand.

Godtgørelse: Det samme som erstatningssummen. Det beløb, du får udbetalt ved en dækningsberettiget skade.

Helkunde: Du er helkunde hos Aros Forsikring, hvis du har 3 eller flere af vores hovedprodukter. Dermed opnår du en rabat på 10% på alle dine forsikringer samt andre fordele. Hovedprodukterne består af Indbo- Hus-, Sommerhus-, Bil-, Elbil- og Ulykkesforsikring.

Indeksregulering: At en forsikring er indeksreguleret betyder, at prisen kan reguleres hvert år i takt med lønindekset.

Kaskoforsikring (bil): en Kaskoforsikring dækker enhver skade på det forsikrede køretøj samt tyveri af køretøjet. Den indeholder desuden redningshjælp i udlandet og gratis reparation af stenslag.

Mit Aros: Mit Aros er din kundeportal. Her kan du se dine policer, tidligere skader, lave fuldmagter, mm. Du finder Mit Aros her.

Police: Din police er dit forsikringsbevis. Du modtager din police ca. 14 dage før din forsikring træder i kraft og får den tilsendt med post eller via e-Boks. Din police er også tilgængelig, når du logger ind på Mit Aros.

Præmie: Din præmie er den pris, du betaler for at have forsikringen. Din præmie kan betales årligt, halvårligt eller månedligt.

Selvrisiko: Det beløb, du som kunde selv skal betale for at benytte dig af en forsikring ved en skade. Selvrisikoens beløb varierer fra forsikring til forsikring, og kan ved visse forsikringer reguleres af dig som kunde. Du kan se dine selvrisici på Mit Aros.

Skadevolder: Personen, der i en skadesituation er ansvarlig for skaden.

Tilvalgsforsikring: Med tilvalgsforsikringer kan du skræddersy dine forsikringer, så de passer til netop dine behov.

Tinglysning: Tinglysningen er en offentlig registrering af alle dine ejendele, ejendom, værdier, aktiver, osv.

Veteranbil: Du kan forsikre din bil eller motorcykel som et veterankøretøj, hvis det er over 35 år gammelt. Hvis dit køretøj er mellem 25 og 34 år gammelt, kan det forsikres som et klassisk køretøj.

Veteranbilforsikring: Aros Veteranbilforsikring har de bedste vilkår på markedet! Se udvalgte fordele her:

  • Intet krav om at køretøjet skal være 100% originalt
  • Intet krav om medlemskab af klub
  • Lejlighedsvis kørsel hele året – uden tillægspris for kørsel om vinteren
  • Selvrisiko ansvar alene: 1.033 kr. 
  • Selvrisiko kombineret ansvar 0 kr., kasko 1.033 kr.
  • Fast præmie og intet bonustab efter skade
  • Reservedele på attraktive vilkår (Hvis du har tegnet en Kaskoforsikring til din veteranbil)


Forbehold: Denne ordbog kan  have forsimplede elementer og indeholder ikke en fuldstændig beskrivelse af gældende vilkår, betingelser og undtagelser. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker og ikke dækker, kan du se de fuldstændige betingelser under https://www.aros-forsikring.dk/forsikringer/forsikringsbetingelser/

 


 


 

Vilkår

Siden her indeholder en kort oversigt over Aros Forsikrings nyeste betingelser for forsikringen. Oversigten kan derfor have forsimplede elementer og indeholder ikke en fuldstændig beskrivelse af gældende vilkår, betingelser og undtagelser. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker og ikke dækker, kan du se de fuldstændige betingelser herunder. Vælger du at oprette forsikringen, er det vores nyeste betingelser, din police og vores til enhver tid gældende vedtægter, der udgør aftalen mellem os.

Forsikringsbetingelser Betingelser for Veteranforsikring
Forsikringsbetingelser Betingelser for Førerulykkesforikring

 

Forsikringsbetingelser

Har du allerede en Veteranbilforsikring hos Aros Forsikring? – Se dine betingelser på Mit Aros. Vær opmærksom på, at du kan have andre betingelser som kunde hos Aros Forsikring – log ind på Mit Aros og se de betingelser, der gælder for lige netop dig.

Har du spørgsmål, sidder vi klar ved telefonen:

7010 4222  


Andre forsikringer til dig

bilforsikring-aros-forsikring
Bilforsikring Lån trygt din bil ud til dine børn, børne- og svigerbørn
– uden ekstra selvrisiko.
Læs mere bilforsikring-aros-forsikring
husforsikring-aros-forsikring
Husforsikring Sikrer dig mod rådskader, der har betydning for
træets bære- eller funktionsevne
Læs mere husforsikring-aros-forsikring
ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring Hos Aros Forsikring har vi modet, når det gælder
ekstrem sport
Læs mere ulykkesforsikring
indboforsikring
Indboforsikring Sumløs og inklusiv, ID-Sikring, Web CLEAN-UP, tricktyveri og psykologisk krisehjælp.
Læs mere indboforsikring