6 tips til, hvordan du bedst forsikrer dit barn i tilfælde af ulykke

Børn er børn. De tumler, løber og leger, og det er bare skønt. Men i legen kan børn desværre også komme ud for ulykker både hjemme, i haven, eller når de er i daginstitution eller skole. Faktisk må 80 % af alle danske børn en tur på skadestuen eller forbi egen læge som følge af en ulykke. Forsikringer kan være komplicerede og svære at forstå, og derfor er mange forældre ofte er i tvivl om, hvordan de bedst forsikrer deres barn. Vi har lavet en guide til dig her, så du hurtigt kan få et overblik, om du har styr på dit barns forsikring.

1/ Din indboforsikring dækker ikke, hvis dit barn kommer til skade

Mange tror, at indboforsikringen også dækker ulykker, men det desværre ikke tilfældet. Indboforsikringen dækker dine ejendele og eventuelle skader, du eller dit barn måtte forvolde på andre personer eller deres ejendele. Ønsker du dækning for dit barn i tilfælde af en ulykke, skal du tegne en børneulykkesforsikring til barnet.

 

2/ Dit barn skal have sin egen ulykkesforsikring

Vidste du, at en ulykkesforsikring er personlig? Dit barn er derfor ikke dækket gennem din ulykkesforsikring, men bør have sin egen børneulykkesforsikring. Er dit barn under 2 år, kan det dog få sin egen police på din ulykkesforsikring.

 

3/ Ulykkesforsikringen dækker ikke kritisk sygdom

En børneulykkesforsikring dækker personskader, men ikke kritisk sygdom. Ønsker du, at dit barn skal være dækket i tilfælde af kritisk sygdom, bør du tegne en AP Børneforsikring til barnet. AP Børneforsikring giver dig hjælp, når det virkelig gælder. Hvis dit barn får visse kritiske sygdomme og bliver alvorligt syg, kan dit barn få erstatning ved kritisk sygdom eller varigt mén, som kan være et godt økonomisk afsæt for dit barn senere i livet.

 4/ Dit barn er ikke automatisk dækket i daginstitutioner eller skolen

For at dit barn er dækket for personskader, når det opholder sig i daginstitutioner eller skolen, skal du have tegnet en børneulykkesforsikring til barnet. Dit barn er ikke dækket gennem institutionens forsikringer. Det samme gør sig gældende med indboforsikringen.

 

5/ Strakserstatning ved brækkede knogler

Hvis dit barn i forbindelse med en ulykke får et knoglebrud eller et overrevet korsbånd, så kan dit barn med tilvalgsforsikringen strakserstatning modtage et engangsbeløb på 12.000 kr. Betragt det som et plaster på såret. Det er nemlig helt op til jer, hvad I vil bruge pengene til.

 

6/ Dit barn er dækket ved skilsmisse

Har du tegnet en børneulykkesforsikring til dit barn, er barnet dækket døgnet rundt, også selvom det opholder sig hos sin anden forælder. Det er derfor tilstrækkeligt, at kun én af jer tegner en børneulykkesforsikring til barnet.

Læs mere om vores børneulykkesforsikring her >>

 


 

Sådan hopper dine børn sikkert på trampolin

Vi har samlet fem råd til, hvordan dit barn kan hoppe sikkert på trampolin, så I undgår uheld og ulykker.

Vil du læse mere, kan du trykke her >>