31. august 2018

Forsikringer under skybrud

Oversvømmede veje, vandfyldte kældre og druknede haveskure. I løbet af de seneste par år har vi oplevet flere skybrud i Danmark. Skybrud kommer pludseligt og kan medføre store udgifter i hjemmet og på ejendommen. skybrud-aros-forsikring

Forsikringen dækker som udgangspunkt, når der er tale om et skybrud. Skybrud er defineret ved, at der kommer 15 millimeter nedbør eller mere på 30 minutter eller mindre. Det kan eksempelvis skabe en situation, hvor der kommer så meget vand, at velfungerende afløbsrør ikke kan klare vandmængderne. Det kan derfor være svært at gardere sig 100% imod skader, og vigtigheden af at have styr på forsikringen er utvivlsom.

Hvornår dækker forsikringen ved skybrud?

Oplever du en vandskade i dit hjem i forbindelse med et skybrud, dækker Husforsikringen skaden, såfremt vandet ikke er trængt ind gennem revner, åbne vinduer, på grund af tilstoppede tagrender eller andre utætheder. Er afløbet fuldt funktionelt og bygningen vedligeholdt, er der ingen problemer i at få dækket skaderne.

Du skal være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker, hvis oversvømmelsen er afledt af havet, en fjord, søer eller vandløb.

6 hurtige råd før et skybrud

  • Luk døre og vinduer
  • Luk ventilationshuller i ydervæggene
  • Tjek afløb og tagrender
  • Fjern ting og sager fra kældergulvet
  • Grav evt. kanaler rundt om huset, som kan aflede vandet
  • Hav sandsække klar

Har du fået skader ved skybrud? – Udfyld skadeanmeldelse

Har du spørgsmål til skybrud er du velkommen til at kontakte skadeafdelingen på telefon 8734 5099

Tilbage
Nyhedsbrev
Kontakt mig