08. marts 2021

6 gode råd til forårsklargøring af dit hus

Her finder du 6 gode råd til at gøre dit hus klar til sommeren, så du kan forebygge skader. Gør dit hus klar til sommeren

6 gode råd til forårsrengøringen på dit hus:

 

1. Begynd med taget
Gennem hele vinteren er taget blevet pisket af regn, sne, frost og hård blæst. Større grene og andet skrammel kan også være faldet ned på taget. Tjek om tagsten, tagpap eller anden tagbeklædning er intakt, og få fikset eventuelle huller eller løse tagsten – hvis det kan gøres uden risiko for dig selv!

2. Rens tagrenden
Blade, grene og andet småtteri sætter sig hurtigt fast i tagrenden. Sørg for at få fjernet alle rester, så nedløbsrøret ikke stopper til. Det er desuden en god idé at tjekke, om vinterens frost har lavet huller.

3. Gør rent
Når du har fået smidt alt skidtet ned fra taget, er det naturligvis en god idé at få fjernet det. I samme omgang er det også vigtigt at få fjernet alger og mos fra al træværk, som f.eks. trægavl, træterrasse, stakit osv. Dette forebygger råd og gør træet meget pænere at se på.

4. Tjek for fugt
Tag en tur rundt om hele huset, og kig efter tegn på fugt eller vandskade. Det kan f.eks. være skjolder eller misfarvninger på vægge.

5. Kig efter utætheder. Ved især vinduer og døre kan der opstå små revner ved den elastiske fugemasse. Her kan fugt og skidt trænge ind. Har dit hus et loft, kan det desuden være en god idé at tjekke for utætheder indefra. Gå op på loftet på en solskinsdag og sluk lyset, så bliver eventuelle utætheder meget synlige.

6. Undersøg soklen. Er der revner på denne, kan fugt sagtens komme ind og sætte sig i mure og gulve. Desuden kan det være næsten direkte adgang for skadedyr som myrer, der elsker at lave bo i dit hus.

En Husforsikring hos os dækker dig på bedst vis, hvis du uheldigvis skulle få en skade på dit hus. Klik her for at læse mere om vores Husforsikring

Tilbage