08. juli 2022

Skader ved stormflod: Hvad gør du?

Skader forårsaget ved stormflod er ikke dækket af dine forsikringer hos Aros Forsikring, men af Naturskaderådet. Får du en stormflodsskade, hjælper Aros Forsikring dog med at opgøre dine skader på vegne af Naturskaderådet. Det er Naturskaderådet, der godkender opgørelsen. Sådan skal du forholde dig, hvis du er ramt af stormflod

Hvad er stormflod?

Stormflod er en oversvømmelse, der sker som følge af ekstrem høj vandstand i havet forårsaget af storm. I samarbejde med Kystdirektoratet og DMI vurderer Naturskaderådet, om der kan erklæres stormflod i bestemte geografiske områder. Er det tilfældet, dér hvor du bor, kan du få dækket dine skader.

 

Hvad kan du gøre for at begrænse skaderne ved stormflod?

Hvis der er udstedt en varsel for stormflod, kan du bruge denne tjekliste fra Bolius.dk til at forberede dig så godt som muligt: 

Tjekliste ved stormflod


Hvem er dækket ved stormflod?

For at du kan få dækket stormflodsskader, skal din bolig være brandforsikret. For hver police, som indeholder en branddækning, vil du blive opkrævet en naturskadeafgift. Naturskadeafgiften dækker stormflods-, stormfalds- og tørkeskader. Det er Naturskaderådet, som afgør, om der kan udbetales erstatning.

 

Hvordan anmelder du en skade?

Er du ramt af stormflod, skal du kontakte Aros Forsikrings skadeafdeling på tlf. 8734 5099. Vores dygtige skadebehandlere sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage kl. 08.00-16.00.

Tilbage