10. juni 2021

Flemmings fem fede campingvognsfif

Aros Forsikrings Økonomichef, Flemming Ravnsbæk, har for nyligt investeret i en campingvogn, og han giver dig her fem gode begynderråd, så du ikke begår et par af de samme fejl, som han selv kom til. Fem råd til dig, der er ny med campingvogn

1/ Investér i en mover

Du kan da sagtens bakke med en campingvogn… ikke? Det er faktisk ret svært, og hvis du vil gardere dig mod at lave skader, er det fornuftigt at investere i en mover. Med den kan du nemlig parkere campingvognen, når den er koblet af bilen, og det gør det meget nemmere at se, hvad man laver:

”Og husk nu at vende fjernbetjeningen rigtigt!” griner Flemming, der selv kun var få centimeter fra at lave skader på sin bil, da han første gang skulle manøvrere sit nye pragteksemplar af en campingvogn på plads første gang. 

 

2/ Tjek længden på strømkablet

En anden begynderfejl, som Flemming Ravnsbæk måtte indse, at han havde begået, var ikke at tjekke længden på strømkablet mellem campingvognen og bilen. Det resulterede i, at kablet havde slæbt hen ad jorden på den første tur, han kørte: 

”Strømkablet måtte repareres, og det er jo en ærgerlig start, så tjek det, inden du kører,” opfordrer han og tilføjer: ”Er kablet for langt, så find en måde at fastgøre det på, så det ikke rammer jorden.”

 

3/ Anskaf en gas- og kuliltealarm

Gas- og kulilteudslip er heldigvis ikke noget, Flemming selv har personlig erfaring med, men skulle det ske, er han nu alligevel meget glad for den gas- og kuliltealarm, han har købt: ”En dårlig forbrænding i eksempelvis en varmeovn kan forårsage et udslip, og det er potentielt set livsfarligt,” konstaterer han.

 

4/ Kobl gassen fra, inden du kører

En anden fornuftig sikkerhedsforanstaltning er altid at koble gassen fra på gasflaskerne, inden man kører. Skulle du blive involveret i et trafikuheld, risikerer du nemlig, at gasflaskerne eksploderer:

”Det var en af de ting, jeg faktisk ikke selv havde tænkt over, men nu sikrer jeg mig altid, at der er lukket forsvarligt for gassen, inden jeg kører – og jeg tænker, at der nok findes andre end mig, der ikke har skænket det en tanke,” siger Flemming.

 

5/ Brug den tid, det kræver

Det tager den tid, det tager. Og nogle gange er det ikke så lidt tid endda, for det er ikke altid nemt og ligetil at få påmonteret eller afmonteret en campingvogn. Derfor råder Flemming dig også til, at du finder den store tålmodighed frem og går i gang i god tid med at ordne det, der skal ordnes, inden I kan komme afsted på tur: 

”Det kan ikke nytte noget, at man skynder sig, hvis det, man opnår, er at lave en skade på enten bil, campingvogn eller øvrige omgivelser. Det tager tid – og særligt hvis man er helt ny campingvognsejer. Så brug den tid, det kræver,” afslutter Flemming.


Du kan læse Flemmings forsikringsråd her >>

Læs også om Flemmings personlige campingvognseventyr >>

Du kan læse mere om vores alt-i-en Campingvognsforsikring her >>

Tilbage