13. oktober 2022

Hvordan er du dækket, hvis du påkører en hjort?

Dagene bliver kortere, og inden længe skal vi sætte tiden en time tilbage. Efteråret er over os, og det betyder desværre også, at risikoen for påkørsler af hjorte er på sit højeste. Derfor sætter vi i denne artikel fokus på, hvordan du passer på både dig selv og dyrene, når du færdes i trafikken, og hvad du skal gøre, hvis du alligevel er uheldig og rammer en hjort. Påkørsel af hjort

Skulle det ske, at du får beskadiget din bil efter et sammenstød med et dyr, opfordrer vi dig til at tage kontakt til vores Skadeafdeling på tlf. 8734 5099. Herfra kan vores dygtige skadebehandlere hurtigt tage hånd om din sag og hjælpe dig sikkert videre.

Du kan også anmelde skaden døgnet rundt på Mit Aros.

 

Hvad gør du med det påkørte dyr?

Rammer du en hjort, og er hjorten såret, men ikke død, skal du kontakte Dyrenes Beskyttelse på tlf. 1812 – også selvom hjorten løber væk.

Er dyret dødt, kan du efterlade det, men du bør dog bugsere dyret ud i vejkanten, hvor det ikke er til fare for trafikken. Har du ikke lyst til at flytte rundt på dyret, skal du først og fremmest kontakte Falck. Det gør du via Falcks vagtcentral på tlf. 70 10 20 30.

Mange kommuner har nemlig et samarbejde med Falck om bortfjernelse af døde dyr fra vejene. Har din kommune ikke et samarbejde med Falck, vil Falck henvise dig til kommunen.

 

Minimér risikoen for påkørsel

Ifølge Dyrenes Beskyttelse bliver cirka 10.000 hjorte påkørt hvert år. Du bør altid være varsom, og særligt når du kører langs skovområder, hvor det kan være svært at spotte dyrene, før det er for sent.

April og maj samt oktober og november er de måneder, hvor der sker flest påkørsler. Det skyldes blandt andet, at dyrene helst bevæger sig rundt i skumrings- og dæmringstid, og hen over efteråret falder dette tidspunkt typisk sammen med det tidspunkt, hvor folk kører til og fra arbejde.

Husk også, at hjorte sjældent færdes alene, og at de ofte passerer vejen i flokke.

 

Læs også: Jan fik totalskadet sin bil: Pas på hjortene

 

Er du i tvivl om, hvordan du er dækket, eller har du spørgsmål til dine forsikringer, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 7010 4222.

Tilbage