14. juni 2023

Få tryghed på rejsen med ny Rejseklar-app

Udenrigsministeriet har netop lanceret en nyere udgave af appen ”UM Rejseklar”, som vi anbefaler dig at benytte, når du rejser udenlands. Det gælder både inden for og uden for Europas grænser. Den nye app, der blot hedder ”Rejseklar”, sørger for, at du får besked, hvis der for eksempel opstår katastrofer eller uroligheder i det land, du befinder dig i. Den hjælper dig også med relevant information, hvis du står i en situation, hvor du har behov for hjælp. Det kunne være, hvis du mister dit pas, kommer ud for en ulykke, eller at du udsættes for en kriminel handling under dit udenlandsophold. Rejseklar-app til ferien

Tilmeld dig Danskerlisten

Rejser du udenlands, hvad end det er på ferie eller for at arbejde, kan du med fordel tilmelde dig Danskerlisten i Rejseklar-appen. Når du tilmelder dig Danskerlisten, modtager du notifikationer fra Udenrigsministeriet, hvis der opstår alvorlige hændelser i det land, du befinder dig i. Udenrigsministeriet får desuden mulighed for at kontakte dig direkte, fx på sms eller e-mail, hvis der er tale om en akut krise.

 

Få opdateringer fra udlandet

Du kan nu få opdateringer gennem Rejseklar-appen som pårørende til en, der er ude at rejse. Er dit barn for eksempel på et udenlandsophold, kan du via appen få notifikationer, hvis der opstår en nødsituation i det land, dit barn opholder sig i.

 

Tjek rejsevejledningen

Udenrigsministeriet sørger for, at du altid har den nyeste rejsevejledning ved hånden, når du benytter Rejseklar-appen. Rejsevejledningen fortæller dig, om det er sikkert at rejse til et givent område, og om der er forhold, du skal være særligt opmærksom på, når du besøger det pågældende land.

 

Læs de gode råd

Rejseklar-appen giver dig et samlet overblik med gode råd om det land, du befinder dig i, og hvordan du bør forholde dig i forskellige situationer, som kunne opstå undervejs i dit udenlandsophold. Det kunne for eksempel være i forbindelse med tyveri, sygdom, ulykke, dødsfald eller fængsling.

 

Find kontaktinformationer

Opstår der en nødsituation, kan du hurtigt og let finde relevant kontaktinformation i Rejseklar-appen. Det kunne for eksempel være til den nærmeste danske ambassade, til konsulater eller til Borgerservice.

 

Genlæs dine beskeder

I den opdaterede udgave af Rejseklar-appen kan du nu finde tidligere beskeder fra Udenrigsministeriet under siden ”Mine notifikationer”. Det er dermed nemt at genfinde og genlæse den information, du har fået tilsendt.

 

Download den nye app

Appen ”UM Rejseklar” udgår, og du skal derfor downloade den nye app, ”Rejseklar” i App Store eller Google Play. Har du ”UM Rejseklar” liggende på din telefon, kan du altså blot slette den og erstatte den med den nye version.

Download app

Tilbage