04. november 2022

Vær opmærksom på risiko for kortslutning, hvis du vasker tøj om natten

Er du også begyndt at lade vaskemaskiner, opvaskemaskiner og tørretumblere køre om natten, hvor strømmen er billig, så vær opmærksom på, at der kan være en risiko for kortslutning. Minimer risikoen for brand i elektriske apparater

Vær opmærksom på kortslutning

De fleste af os er, som konsekvens af de stigende elpriser, begyndt at vaske tøj og sætte opvaskemaskinen i gang om natten, for at få lavere elpriser. Det er helt forståeligt, men vær opmærksom på, at der kan være en risiko forbundet med kortslutning. Et godt råd er derfor at sikre dig, at du en røgalarm, og tjekke at den virker – se er vores tips nedenfor.

Giv også din mobiloplader et ekstra tjek

Vær også opmærksom på ikke at oplade din mobil telefon med ikke ’godkendte ladere’, som ikke er CE-mærket, og nær letantændelige materialer, som fx dyner, sofaer eller lignende.

En undersøgelse fra Epinion viser, at 7 % af befolkningen har oplevet, at en oplader til en laptop, tablet eller mobiltelefon er kortsluttet. Ud af dem gik opladeren i brand i 9 % af tilfældene.

Er godt råd er derfor at undgå at oplade mobiltelefonen tæt ved din seng – og specielt mens du sover, hvis du har mulighed for dette. Tag også gerne snakken med din teenager, hvis han eller hun, ligesom så mange andre unge, tager mobilen med i seng. 

Røgalarmer

Ønsker du ekstra sikkerhed, så anbefaler vi, at du sørger for at have røgalarmer installeret i dit hjem, så du bliver vækket, hvis uheldet er ude. 

Vær opmærksom på, at du:

  • Vælger CE-mærkede røgalarmer
  • Installerer flere røgalarmer, fx i soveværelse og stue
  • Sørger for at have en røgalarm på hver etage
  • Monterer røgalarmerne i loftet
  • Månedligt tester, at røgalarmerne dur
  • Har en brandslukker til rådighed.

 

Er du i tvivl om at dine el-installationer er som de skal være, anbefaler vi at du får en professionel til at gennemgå dem.

 

Kontakt os

Er du i tvivl om, hvordan du er dækket i tilfælde af brand eller vandskader? Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 7010 4222. Vores dygtige medarbejdere i kundeservice sidder klar til at hjælpe dig mandag til torsdag kl. 08.00-20.00 og fredag kl. 08.00-16.00.

Tilbage