18. maj 2021

Hvad gør du, hvis du får en sportsskade?

De fleste sportstilbud har været lukkede i kortere eller længere perioder under corona, men nu ser vi formentlig ind i en tid, hvor mange af dem så småt kan begynde at åbne igen – og det betyder selvsagt også, at antallet af sportsskader med al sandsynlighed kommer til at stige inden for de næste måneder. Sådan forebygger du sportsskader

Sådan forebygger du skader

Sportsskader kan typisk deles op i to kategorier: Akutte skader og overbelastningsskader. Hvor akutte skader sker her og nu (det kan fx være, du vrider om på anklen), sker overbelastningsskader over tid, og det dækker din Ulykkesforsikring desværre ikke. Har du helt holdt pause fra sporten i flere måneder, bør du være ekstra varsom, når du starter igen.


Særligt løb, fodbold og styrketræning er blandt de store syndere, når det kommer til skader relateret til sport, og selvom du selvfølgelig aldrig kan gardere dig fuldstændig imod dem, kan du forebygge ved altid at varme grundigt op og strække ud. Mærker du smerter eller ubehag, bør du vente, til alt igen føles normalt.


Skulle uheldet være ude, kan du, alt efter skaden, benytte følgende fire råd:

1/ Undgå at belaste det skadede område yderligere.
2/ Køl eventuelt det skadede område med is.
3/ Beskyt det skadede område med kompression.
4/ Løft det skadede område op i højden, så cirkulationen forbedres.


Hvordan kan din Ulykkesforsikring hjælpe dig?

Skulle du være uheldig, fx at ødelægge dit korsbånd i knæet eller få revet et ledbånd i skulderen over som følge af en sportsulykke, er der heldigvis hjælp at hente fra din Ulykkesforsikring. Udover at den dækker varigt mén fra 5 % som følge af en ulykke, kan du også få dækket rimelige og nødvendige behandlingsudgifter til fysioterapeut og kiropraktor.


Sådan anmelder du skaden

Inden du anmelder personskaden til Aros Forsikring, skal du undersøges af en læge, så du er sikker på at få den rette behandling. Herefter kan du anmelde skaden til os på Mit Aros. Afhængigt af skaden sender vi dig efterfølgende en samtykkeerklæring og indhenter de nødvendige lægelige akter. Kan skaden anerkendes som dækningsberettiget, får du dækket rimelige og nødvendige udgifter til fysioterapeut og kiropraktor.

Du kan læse mere om Ulykkesforsikringen her >>

Tilbage