23. februar 2021

Sådan tilpasser du cykelhjelmen korrekt

Den er ikke specielt køn, den ødelægger frisuren, og så er den nem at glemme. Cykelhjelmen er ikke en populær hovedbeklædning, men den kan ende med at blive din og familiens bedste ven, hvis uheldet er ude. Brug den – før det er for sent. Sørg for, at cykelhjelmen sidder korrekt

Lær dit barn at bruge cykelhjelm

Hvis du bruger cykelhjelm, ser dine børn, at det er en helt naturlig ting at gøre, når man skal cykle. Gør det til en vane, så er chancerne for, at dine børn tager cykelhjelmen til sig, ret stor.

En undersøgelse lavet af Rådet For Sikker Trafik viser, at der er en positiv fremgang, når det handler om mindre børns brug af cykelhjelm. Knap så godt står det til med børn i teenagealderen. Undersøgelsen viser, at rigtig mange børn smider cykelhjelmen omkring 10-års alderen.

Det er ikke lovpligtigt at cykle med cykelhjelm, men det anbefales at både voksne og børn bruger hjelmen. Hvis du eller dit barn er så uheldige at styrte på cyklen, mindsker cykelhjelmen risikoen for alvorlige hovedskader.

 


Fakta om cykelhjelme og hovedskader fra Rådet For Sikker Trafik:

· Brug af cykelhjelm reducerer risikoen for alvorlige hovedskader med ca. 60 %. Det viser et stort metastudie med over 50 studier (Høye, 2018).

· Fra 2015-2019 rapporterede politiet 633 cyklister med alvorlige hovedskader (Kilde: Vejdirektoratet). Da mange trafikulykker med cyklister ikke anmeldes til politiet, er der dog et stort mørketal.

· 52 cyklister døde som følge af deres af hovedskader i perioden 2015-2019 (Kilde: Vejdirektoratet).

· Hvert år er der over 2.600 cyklister, som er i kontakt med skadestuen med hoved- og halslæsioner (Kilde: Danmarks Statistik, 2014-2018). Skadernes alvorlighedsgrad varierer dog meget.

 


Gode råd til at bruge cykelhjelmen

  • Hjelmen skal være rar at have på og passe til dit hoved. Selvom du har lyst til at vælge en smart model, så prøv alligevel nogle forskellige.
  • Jo mere behagelig hjelmen er, jo større er sandsynligheden for, at du tager den på hver dag. Synes du samtidig, at den er pæn, er chancen endnu større.
  • Din hjelm skal sidde nærmest vandret på hovedet. Der skal være omkring to cm fra øjenbrynet til hjelmens forkant.
  • Remmene skal være stramme, så hjelmen sidder godt fast, med det skal stadig være rart at have hjelmen på.
  • Gør det til en vane at tjekke remmene en gang om ugen – også på dit barns cykelhjelm.
  • Dit barn skal have en ny cykelhjelm, når den gamle ikke længere dækker panden og resten af hovedet tilstrækkeligt.
  • Skift cykelhjelm hvert 5. år. Hvis cykelhjelmen har været udsat for et hårdt stød, skal du også skifte den ud.

(Kilde: www.sikkertrafik.dk)

 

Læs også: Er dine børn forsikret, hvis uheldet er ude?


Eller læs hvordan dit barn er dækket af Aros Ulykkesforsikring eller vores Børneulykkesforsikring.


Har du spørgsmål til, hvordan du er dækket, hvis uheldet er ude, så kontakt os på telefon 7010 4222

Tilbage