18. maj 2021

Sådan dækker din Ulykkesforsikring, hvis du fælder træer for naboen

Cirka 9.000 danskere ender hvert år på skadestuen i forbindelse med ulykker relateret til havearbejde. Det er især hækkeklippere, stiger og plæneklippere, som er skyld i skaderne – men hvordan er du egentlig dækket, hvis ulykken sker, mens du hjælper naboen? Hvordan er du dækket, hvis du hjælper naboen?

Vennetjeneste eller arbejdsulykke?

Tilbyder du at hjælpe din nabo med at fælde træer, er der som udgangspunkt tale om en vennetjeneste. Skulle du være så uheldig at komme til skade, er det derfor først og fremmest dit eget forsikringsselskab, du skal have fat i.

I særlige tilfælde – afhængigt af vennetjenestens konkrete omstændigheder – kan skaden blive betragtet som en arbejdsulykke. I sådan et tilfælde vil det være Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, som du er dækket igennem, og det vil derfor også være her, I skal anmelde skaden.

Kan ulykken betragtes som en arbejdsulykke, kan du desuden få erstatning via din Heltidsulykkesforsikring, hvis du får varige mén. Dette gør sig til gengæld ikke gældende, hvis du kun har en Fritidsulykkesforsikring, da denne ikke dækker ulykker, som sker i arbejdstiden.

Du kan læse mere om både Heltids- og Fritidsulykkesforsikringen her >>

Du er også altid meget velkommen til at kontakte os på tlf. 7010 4222, hvis du er i tvivl om, hvordan du egentlig er dækket i en given situation.

Tilbage