24. oktober 2018

Hvad skal du være opmærksom på vedrørende vinterdæk?

Tjek om dine dæk er lovlige til vinteren vinterdæk-viden-aros-forsikring

Vinteren nærmer sig, hvor vejene kan være glatte 

Derfor anbefaler vi, at du tjekker dine dæk, hvis du vil være sikker på at din forsikring dækker, hvis uheldet er ude. 

For at undgå at dækkene er ulovlige skal de mindst have en mønsterdybde på 1,6 mm.

Tjek om dækkene er lovlige inden vinteren sætter ind

- der kan være tilfælde, hvor forsikringen ikke dækker skaderne

Vinteren nærmer sig med sne og frost, og vejene kan være sne- eller isglatte. Du skal være opmærksom på, at det er føreren af bilen, der er ansvarlig for at bilens dæk, bremser og lys er i orden.

I Danmark er det ikke lovpligtig at køre med vinterdæk

- men FDM anbefaler, at skifte til vinterdæk i vinterperioden, da vinterdæk er bedre til at bremse i vintervejr end sommerdæk. Derfor er det vigtigt, at tjekke om bilens dæk er lovlige både i forhold til din sikkerhed, men også for andres sikkerhed.

Havarikommisionen for Vejtrafikulykker (HVU) har udarbejdet en analyse, hvori de slår fast at 20 ud af 30 ulykker kunne være undgået med de rigtige forholdsregler. Én af disse forholdsregler er, at alle biler skal have dæk der passer til føret. Du kan læse et uddrag af rapporten her >.

Lovlige dæk

Som minimum skal dækkene have en mønsterdybde på 1,6 mm, ellers er de ulovlige. Du skal være opmærksom på at dækkene også kan være ulovlige, hvis de for eksempel er opbevaret forkert eller hvis de er for gamle uden at være slidt ned – gummiet kan være blevet defekt.

Du kan risikere at forsikringen ikke dækker skaderne 

Det kan få kedelige konsekvenser, hvis dine dæk er nedslidte og ulovlige. F.eks. hvis du kommer ud for et solouheld, hvor bilen ender i grøften pga. våde og glatte veje, kan du risikere at skaderne ikke kan blive dækket.

Har du spørgsmål til, hvordan din forsikring dækker så kontakt os på tlf. 7010 4222.

Tilbage