24. november 2020

Fuld power på dig og din elektroniksamling? Sådan forsikrer du dig

Som så mange andre har du sikkert også opbygget en solid samling af elektronik og netop derfor giver det mening, at du overvejer, om du mon har forsikret dit elektronik på den måde, du ønsker dig. Uheldet kan jo ske.

Du vælter kaffen udover dit tastatur, taber mobilen i toilettet, der opstår en kortslutning i vaskemaskinen, fjernsynet står af, kaffemaskinen brænder sammen eller din stavblender svigter.
Måske er din elektroniksamling ovenikøbet større, end du lige umiddelbart tror. Netop derfor giver det mening, at du bliver klædt på til at beslutte dig for, hvad der skal ske forsikringsmæssigt.


Dette skal du vide


Du kan gå 2 forskellige veje og tegne …

… en forsikring, som du køber sammen med et givent produkt i butikken. Den dækker typisk kun det ene produkt, som du køber i butikken. 

… en Elektronikforsikring via Aros Forsikring. Den dækker som regel al den elektronik, du har i din husstand. Eksempelvis TV, mobil, computer og kamera.

 

4 punkter, som du skal have styr på

Hvad er prisforskellen mellem at supplere din Indboforsikring med en Elektronikforsikring eller købe en tillægsforsikring i butikken? 

Hvor meget skal du betale i selvrisiko, hvis der sker en skade på dit produkt? Er din selvrisiko høj eller lav i forhold til, hvad produktet er værd?

Hvor lang tid løber forsikringen? I henhold til købeloven har du 2 års reklamationsret, og derfor giver det mening at undersøge, hvor lang en periode butikkens tillægsforsikring dækker.

Hvordan ser forsikringsvilkårene ud – hvad dækker forsikringen, og hvad er din selvrisiko? En Elektronikforsikring fra Aros Forsikring dækker som udgangspunkt alle elektroniske apparater. En Elektronikforsikring fra butikken er ofte billigere og dækker kun det enkelte produkt.

 


Hvis du vil vide mere

Overvej, om en Elektronikforsikring fra Aros Forsikring kan være en optimal løsning for dig, idet du på den måde sikrer dig en gang for alle. Dermed bliver butikkens individuelle tillægsforsikring overflødig, og du sparer en masse penge, hvis uheldet er ude.

Med en Elektronikforsikring fra Aros Forsikring er ALLE dine elektroniske apparater og hårde hvidevarer dækket i de første 5 år af deres levetid og med en selvrisiko på 1.000 kr. På den måde er du sikret ved pludselige skader på eksempelvis mobil, TV eller støvsuger. Dækningen gælder også, hvis du taber din mobiltelefon, og skærmen går i stykker.

 

Elektronikforsikringen dækker: 

  • Alle dine elektriske apparater inklusiv hårde hvidevarer indtil 5 år fra købsdatoen. Disse elektroniske apparater kan for eksempel være din mobil, røremaskine, iPad, kaffemaskine, støvsuger, stavblender, TV, stereoanlæg og lignende – sågar også dine høreapparater
  • Funktionsfejl
  • Mekaniske eller elektriske svigt
  • Pludselige skader, der sker uventet og pludseligt på ét tidspunkt
  • Pixelfejl på alle typer fladskærme, hvis det ligger uden for producentens retningslinjer for reparation
  • Lånt IT-udstyr fra dit eller dine børns uddannelsessted er også omfattet af dækningen. For eksempel er der mange skolebørn, der får udleveret en iPad til brug i undervisningen – går denne i stykker, dækker Aros Forsikrings Elektronikforsikring

 

Vær også opmærksom på, at …

  • Elektronikforsikringen dækker alle familiemedlemmers og delebørns elektroniske ejendele, når de er tilmeldt Folkeregisteret på forsikringstagerens adresse.
  • Aros Forsikring også dækker udeboende børn under 21 år, der bor alene samt ægtefælle/samlever på plejehjem.
  • Er dit barn flyttet hjemmefra og bor i et bofællesskab med en roomie, skal dit barn have sin egen Aros Ung indboforsikring og kan eksempelvis supplere med en Aros Ung Elektronikforsikring. Den dækker alle den unges elektriske apparater og hårde hvidevarer de første 5 år af deres levetid og med en selvrisiko på kun 1.000 kr. Dermed er mobiltelefonen, fladskærmen, den bærbare computer eller PlayStationen dækket både ved funktionsfejl, eller hvis de bliver tabt på gulvet. 

 

Obs!

Robotplæneklipper og andre lignende effekter, som kun er til udendørs brug, er generelt ikke omfattet af Elektronikforsikringen.

 


3 eksempler på dækninger
 

Du taber din nye iPhone 10, og den går i stykker. Den bliver dækket til nyværdi mod en selvrisiko.

Du drøner ind i fjernsynet med støvsugeren. Forsikringen dækker en reparation eller en kontanterstatning i op til 5 år fra købsdato og mod en selvrisiko.

Du taber babyalarmen. Hvis den går i stykker efterfølgende, dækker forsikringen. Igen dog mod en selvrisiko.
   


Gode råd:
Sådan undgår du kortslutning – og i værste fald brand

 

Du tænker formentlig ikke over, at der kan gå ild i tablets, mobiltelefoner og computere, men ifølge Sikkerhedsstyrelsens udgør elektronik i husstanden en stor brandfare. Hvert år opstår brand i omkring 1.200 elektriske apparater i Danmark.

Mon ikke, at du gerne vil undgå din mobiltelefon kortslutter eller starter en brand – løb listen herunder igennem, så du kan minimere risikoen.

1. Ingen opladning om natten

Undgå at oplade din mobil om natten. Oplad i stedet om aftenen eller om morgenen. Husk også, at din powerbank kan udgøre en potentiel fare, hvis du ikke oplader den forsvarligt.

2. Oplad på sikkert underlag

Sørg for, at du oplader på et fast, ikke-brandbart underlag, så er du på forkant, hvis mobilen overopheder.


3. Forebyg med røgalarmer

Sørg altid for at installere røgalarmer i alle rum, så der er størst muligt tryghed i hele din bolig.


4. Få styr på børns opladning

Tjek altid dine børns opladere for løse forbindelser eller andre svagheder på opladeren.


5. Ingen opladning i soveværelset

Oplad aldrig din mobiltelefon i soveværelset, fordi en mobiltelefon i brand udvikler giftige og farlige gasser. Få sendt beskeden videre til dine børn, som selvfølgelig heller ikke skal oplade på deres værelse eller i sengen. 


6. Vælg en original oplader

Brug altid en original oplader til din mobil, tablet og computer, fordi uoriginale opladere ifølge Beredskabsstyrelsen har større risiko for at overophede, kortslutte eller antænde end originale opladere.


Dit digitale liv!

Beskyt skærm og privatliv

Du kan beskytte skærmen med højteknologisk panserglas, så du er garderet, hvis du taber din.

Du kan i dag få covers til alle smartphones, tablets og mange bærbare computere. Det giver dig muligheden for at passe endnu bedre på dine ejendele – og dermed sikre holdbarheden længst muligt.

Du kan fyre op under dit privatliv ved at anskaffe dig skærmbeskyttelse og privacy filters til din skærm og dermed arbejde mere sikkert, hvis du rejser med tog, bus og fly. Det betyder, at du selv kan se din skærm, mens rejsende omkring dig og eventuelle nysgerrige blikke kun kan se en sort skærm. Dermed undgår du, at andre kan se eventuelle personfølsomme oplysninger.


 

Tilbage