Stilfuld gentleman på en Honda CB750 Four

På Søren Søltoft Holmboes drengeværelse hang der en plakat med en Honda CB 750 Four. Efter han var fyldt 40 år, købte han den. Nu kører den blandt andet penge ind til kampen mod prostatakræft gennem det verdensomspændende velgørende motorcykelfællesskab The Distinguished Gentlemans’ Ride, der startede i Australien inspireret af et foto af Don Draper fra serien Mad Men stilfuldt påklædt på en klassisk motorcykel.

Som dreng sad Søren Søltoft Holmboe på sit værelse i Esbjerg og kiggede på plakaten på væggen med en Honda CB750 Four, og i tankerne fræsede han af sted på den.

- Efter jeg var fyldt 40 år, så jeg, at der var en Honda CB750 Four til salg i et dødsbo i København. Den var fra mit fødeår, og den stod original i en rigtig god stand, så jeg købte den, fortæller Søren Søltoft Holmboe fra Vejle.

Da han havde kørt på sin Honda i tre sæsoner døde motoren, og det var anledningen til, at han besluttede sig for at lave den helt om.

- I samarbejde med Carsten Jacobsen fra Bike WorkX, blev motorcyklen redesignet til en caféracer. Et miks mellem en Honda og en Triumph Bonneville. Den fik nyt styr, nye hjul, ti hestekræfter mere og blev omlakeret med sorte sidepaneler og med den originale røde tank. Jeg fik Morten, en sadelmager i Viborg til at lave en ny sadel. I alt har den kostet mig ca.120.000 kroner fra jeg købte den smukke originale motorcykel og til ombygningen var færdig, men så er den også blevet præcis, som jeg vil have den, siger han.

 

Designklassikere

I det hele taget er Søren Søltoft Holmboe til flot design – gerne retro. Han har også en Harley FLH fra 1979 og en ny Ducatti Scrambler. Bilerne er en klassisk Mercedes E220 benzin og en Audi A3. Og han har købt en 40 år gammel Hobby Campingvogn.

- Jeg har et hus på en almindelig villavej i Vejle, så det begynder at knibe med pladsen til min samling af køretøjer, fortæller han.

Hjemmet bærer også præg af, at han har en stor kærlighed til design fra en svunden tid.

- Ja, der er meget mørkt teaktræ, og mine døtre siger, at vores hjem ligner et kontor fra serien Mad Men. Tingene fra dengang har et tidsløst design, og det kan jeg godt lide, understreger han og kalder sig ”gammelromantiker”, eller som en god ven sagde, da han så kørehandskerne i Sørens klassiske Mercedes.

- ”Du er jo ikke metroseksuel, du er retroseksuel”, det synes jeg er et ord, der beskriver mig meget godt, siger Søren Søltoft Holmboe.

 

 


Et spektakulært syn i Hamborg

På et tidspunkt kom han kørende gennem Hamborg, hvor han så noget, der fik ham til at stoppe og spærre øjnene op.

- Det var The Distinguished Gentleman’s Ride, hvor en masse flotte motorcykler med mænd og kvinder stilfuldt klædt fik mange forbipasserende til at kigge en ekstra gang. Da jeg kom hjem, googlede jeg ”klassiske motorcykler og velklædte mennesker”, og jeg fandt The Distinguished Gentleman’s Ride. Og kombinationen med motorcykler og indsamling af penge til forskning i prostatakræft og hylde livet, tiltalte mig. Vi har en grim historik i min familie med kræft, og jeg ville gerne være med til at give kræften et spark over skinnebenet. Så jeg besluttede mig for at få The Distinguished Gentleman’s Ride til Aarhus, fortæller han.

Don Draper inspirerede

The Distinguished Gentleman’s Ride startede med et foto af Don Draper fra serien Mad Men, der sad på en motorcykel i sit stilfulde dress. Det så en flok motorcykelejere i Australien, og de stiftede The Distinguished Gentleman’s Ride. Det bredte sig til resten af verden og mere end 110.000 motoriserede 2-hjulskørere på klassiske motorcykler og veteranmotorcykler i omkring 750 byer i 110 lande stiller hvert år op til verdens største mc-velgørenhedsarrangement. De indsamlede penge går til kampen mod prostatakræft og til fordel for mænds mentale helbred. Der køres i passende gentleman-påklædning, og kvinder er også velkommen.

 

Et stor fællesskab

- Nu er vi mellem 300 og 400 deltagere i Aarhus og 700 deltagere i København. Vi har stiftet Aros Classic Motorcycle Community, der, som vi skriver på vores facebookside, er et fælleskab for ejere af caféracere og scramblers, der kan se sig selv i en af følgende kategorier: ”The Racers, The Riders, The Dappers, The Rockers, The Dolls, The Gentlemen and The Dudes”. Der er nedsat en arbejdsgruppe, der står for at arrangere Gentlemans Ride i Aarhus, siger Søren Søltoft Holmboe.

Ud over det årlige velgørenhedsløb, mødes medlemmerne i en garage i Aabyhøj, hvor de dyrker deres fælles interesse for motorcykler.

- Vi vil gerne vise, at der også er andre end dem med rygveste og i læderdragter, der kører motorcykel, siger Søren Søltoft Holmboe.

 


 

Aros Forsikring er sponsor

Blandt sponsorerne af motorcykelfællesskabet er Aros Forsikring, Easyfood, Blue De Genes og Søren Søltoft Holmboe's eget firma Pufferfish, der er et PR & Strategibureau. Medlemmerne kører også ud og besøger sponsorerne.

- De penge vi samler ind kommer i en fond. Her står Movember i London for at fordele midlerne til forskellige kræftcentre i hele verden. Alle bidrag er fradragsberettigede, siger han.

 

Nemt at forsikre køretøjer

Alle Søren Søltoft Holmboe's biler og motorcykler er forsikret hos Aros Forsikring, og det er der en god grund til.

- Aros Forsikring ved, hvad de har med at gøre. De er specialiseret i veteranforsikring til alle køretøjer. Jeg oplevede, at da jeg skulle tegne forsikringerne, gik de i dialog med mig. Så jeg fik faktisk et langt bedre produkt, end det jeg selv havde tænkt mig. Det er mig og mine behov, der er i fokus hos Aros Forsikring, og de har lyttet til mig, siger Søren Søltoft Holmboe.


 

Find mere information om Gentlemans Ride her: 

Læs mere om Gentlemans Ride:

https://www.gentlemansride.com/rides

 

Tjek også Aros Classic Motorcycle Community på facebook:

https://www.facebook.com/arosclassicmotorcyclecommunity/

Se video fra DGR 2018: