”Det er jo ikke noget hverken at dryppe olie over eller tude i hornet for”

Kender du det, når du har set frem til en begivenhed i lang tid, og den så bliver aflyst? Det er en rigtig øv-følelse. For eksempel, hvis man er en karavane. Ikke en hvilken som helst karavane, men en karavane dannet af de mest opsigtsvækkende og fascinerende veteranbiler, som de jyske landeveje har lagt asfalt til i så stor en mængde i nyere tid - Aros Forsikring Karavane.

Aros Forsikring Karavane 2020 er aflyst

En kæmpe karavane

Som du sikkert ved, er jeg aflyst her i 2020 – et år, der har budt på mange forhindringer for alle mulige events på grund af Covid19. I år skulle jeg have strakt mig 120 kilometer gennem det smukke landskab omkring Søhøjlandet med mere end 200 køretøjer, biler og motorcykler, og over 350 personer. Startskuddet ville have lydt ved Hotel Opus i Horsens. Det er altså noget af en karavane, skulle jeg hilse og sige. Et betagende syn, der ville have fået alle til at stoppe op og kigge en ekstra gang.

Penge til kampen mod kræft

Ud over at kunne glæde en masse stolte ejere af veteranbiler og deres co-drivere, var det også blevet besluttet, at virkeliggørelsen af mig som karavane, ville betyde mindst 20.000 kroner til kampen mod prostatakræft og hjælp til mænd med psykiske og mentale udfordringer. 

Penge skænket til Aros Classic Motorcycle Community, der er de stolte værter for en anden karavane, nemlig Aarhus Distinguished Gentleman's Ride med et imponerende opbud af velklædte mænd og deres klassiske motorcykler.

Faktisk skulle jeg også have bestået af en masse af disse motorcykler i år, for de er vilde med karavanekørsel.

Selvom karavanen ikke kører afsted i år, så har Aros Forsikring valgt alligevel at støtte med 20.000 kr., da Distinguished Gentleman’s Ride arbejder med et rigtig vigtigt formål!

Aros Forsikring støtter Distinguished Gentleman’s Ride med 20.000 kr.

Hyldest til frivillige

Jeg skulle have rundet Beder Malling Idrætsforening for at hylde alle de frivilliges indsats for foreningen og lokalområdet. Et stop ved Lokalcenter Eskegården, hvor beboerne for en stund i hyggelig samvær kunne have glædet børn og børnebørnene med at fortælle om svundne tider og deres egne oplevelser med de gamle, smukke køretøjer af alle typer. Efter en god frokost var turen fortsat over Søhøjlandet til FDM-Jyllandsringen.


Ræs på FDM Jyllandsringen

På FDM-Jyllandsringen ville min opgave som karavane være færdig, og ejerne af bilerne og motorcyklerne skulle have set Årets Danish Masters Racing Festival med flotte historiske biler og MC’er køre ræs som i gamle dage. Vi skulle også have hørt DTC-kører Michael Markussen fra Kolding holde et spændende foredrag om det legendariske 24 timers-løb på Le Mans.

Kør en smuk veteranrute

Mulighed for at køre turen selv

Som et lille plaster på såret, kan du downloade kørebogen til den helt utroligt smukke rute som Team Old Time har hjulpet med at tilrettelægge, og stor tak for det. 

Du kan downloade den ved at klikke her
Så selv om det ikke bliver med mig som vært, må du meget gerne køre ruten. Så kan du jo samtidig drømme dig frem til næste år, hvor jeg igen folder mig ud – måske med dig som deltager.

Det håber jeg ihvertfald.

Kør den smukke rute fra Karavanen

Tak til alle

Aros Forsikring og jeg skylder også en stor tak til Aros Classic Motorcycle Community, Historisk Motor Sport, Beder-Malling Idrætsforening og de mange frivillige fra MG Klubben for de indledende planlægningsøvelser til årets begivenhed, og jeg håber af hele mit karavane-væsen, at alle er klar igen i 2021, når jeg efter planen opstår ved hjælp af alle de frivillige kræfter og entusiastiske ejere af veteranbiler og klassiske motorcykler.

Så op med humøret, det er jo ikke noget at dryppe olie over eller tude i hornet for. Jeg vender stærkt tilbage, og I vil selvfølgelig blive informeret løbende, når datoer falder på plads for Aros Forsikring Karavane i 2021.

Aros Forsikring Karavane vender tilbage