11. juni 2020

Tips til et mere sikkert password

Passwords er et af de vigtigste steder at sætte ind, hvis du vil beskytte dine personlige oplysninger mod misbrug fra andre. Men de fleste af os benytter passwords, der er alt for lette at gætte for hackere. sikkert password

Har du husket at skifte password i dag?

En stadig større del af vores liv foregår online - det gælder alt fra netbank over streamingtjenester til indkøb og sociale medier. Det ved de kriminelle, der scanner nettet for at stjæle oplysninger, som de kan benytte til at begå bedrageri og afpresning. Derfor er det vigtigt at beskytte sine personlige oplysninger bedst muligt ved at sørge for et godt password og ved at undlade at benytte det samme password flere steder. 

Tips til et mere sikkert password:


Find en huskesætning

Et password med en høj styrke bør bestå af både små og store bogstaver samt tal og specialtegn. Det skal være mindst 12-14 tegn. For at kunne huske passwordet kan du fx tænke på en sætning og skifte nogle af bogstaverne ud med tal eller specialtegn. Det kan fx være en strofe fra din yndlingssang eller fra et børnerim. Det vigtigste er at du sørger for at bruge både bogstaver, tal og tegn.

Skift standard-passwords på udstyr / software

Når du får nyt udstyr eller software, leveres det ofte med et standard-password fra leverandøren. Det bør du ændre inden du tager det i brug, så hackerne ikke får let spil ved fx at logge på din router med et standard-password.

Genbrug aldrig passwords

Det kan være fristende at benytte det samme password flere steder, da det kan være svært at skulle huske på en masse komplekse passwords. Men hvis en hacker får adgang til bare et system hvor dit password anvendes, så har hackeren pludselig adgang til alle de steder, hvor du benytter samme password. Derfor bør du benytte forskellige passwords til alle de sider / konti/ systemer, hvor du logger ind.

Læs mere om Aros ID-sikring her


Få flere gode råd om sikker færden online:

Tilbage