11. juni 2020

Gratis wifi - en dyr fornøjelse

Hvis du anvender gratis trådløse netværk, kan du risikere at hackere følger med og opsnapper dine personlige oplysninger. Det kan blive starten på et ID-tyveri, hvor dine oplysninger misbruges til fx. at bestille varer for din regning. wifi svindel

Gratis netværk kan koste dig dyrt

Selvom vi har hørt advarslerne mange gange før, så er der fortsat mange som benytter usikre trådløse netværk, fx på ferierejser.

Hvis du benytter usikre trådløse netværk på caféer og hoteller, kan det være starten på et ID-tyveri. Det er meget bedre at bruge dataforbindelsen på din mobil end det trådløse net på ferierejsen, specielt hvis du fx vil logge ind og tjekke din mobilbank. En lidt højere mobilregning er en lille pris at betale i forhold til, hvad et ID-tyveri kan koste dig. 

Det er langt vanskeligere at hacke dit mobilnetværk end et trådløst netværk, så på mobilnetværket kan du være rimelig sikker på, at der ikke er uvedkommende der kigger med i dine personlige oplysninger. Derimod ved du aldrig, hvem der er tilsluttet det samme netværk som dig, hvis du bruger offentligt tilgængelige netværk i lufthavne, på caféer eller restauranter.

Svindlere kan også oprette falske wifi-netværk, som de for eksempel kalder "Lufthavn_gratis_wifi" i håb om, at uvidende brugere logger sig på. På den måde får de fuld adgang til alt hvad du skriver, og kan opsnappe dine personlige oplysninger og herefter misbruge dem.


Wifi - tips du bør tænke over

- Brug ikke offentligt tilgængelige wifi-netværk, der ikke er beskyttet med adgangskode eller krypterede.

- Selvom netværket kræver et kodeord, skal du være kritisk i forhold til hvilke sider du besøger.

- Skal du bruge MitID, så lad være med at bruge wifi, brug mobilt bredbånd i stedet.

- Undgå at klikke på pop-ups eller andre underretninger, der beder dig om at opdatere personlige oplysninger. Dette kan være et forsøg på at narre dig til at besøge en usikker webside.

- Sluk for funktionen på din device, der automatisk forbinder dig til forskellige netværk.

 

Er du i tvivl om dine oplysninger er blevet misbrugt til økonomisk svindel, så kontakt Aros ID-Sikring. Vi er klar til at rådgive og hjælpe dig, hvis du har været udsat for identitetstyveri, eller hvis du ønsker vejledning om, hvilke forholdsregler du kan tage for at undgå det.

Læs mere om Aros ID-sikring her


 

Få flere gode råd om sikker færden online:

Tilbage