05. maj 2022

Aros Forsikring hjælper ukrainske flygtninge

Opdatering på donation:

Krigen i Ukraine har skabt stor usikkerhed for millioner af mennesker siden slutningen af februar, og det har affødt et stort behov for både sammenhold og handling. I marts besluttede vi derfor, at vi frem til 1. maj 2022 ville donere 50 kr. pr. nytegnet police til Røde Kors’ humanitære arbejde i Ukraine. Vi er glade for at fortælle, at vi med din hjælp har kunnet donere 150.000 kr. – tusind tak for det!


Aros Forsikring hjælper ukrainske flygtninge gennem 2 konkrete indsatser:

1. For hver nytegnet police donerer Aros Forsikring 50 kr. til Røde Kors’ humanitære arbejde

Røde Kors arbejder dag og nat på hjælpen til Ukraine. De yder livsvigtig førstehjælp og psykisk førstehjælp og står klar med mad og vand, varmt tøj, ly og kontantbeløb til de titusindvis af familier på flugt, samt med støtte og udstyr til hospitaler og klinikker.

Aros Forsikring har valgt at donere 50 kr. pr. nytegnet* police til Røde Kors’ humanitære arbejde i forbindelse med krigen i Ukraine frem til 1. maj 2022. Pengene vil gå til livsvigtig førstehjælp og nødhjælp.

* Eksisterende kunders omtegning af forsikring samt køb af tilvalgsforsikringer er ikke omfattet.


Røde Kors:

- uddeler rent vand, mad og hygiejnepakker

- giver beskyttelse

- yder førstehjælp til sårede

- yder psykisk førstehjælp til bange og desperate civile

- uddeler kontantbeløb til familier på flugt

- hjælper med vandforsyning, støtte og udstyr til hospitaler og klinikker

- reparerer vital infrastruktur så som vandledninger og pumpestationer


Du kan læse mere om Røde Kors’ humanitære indsats i Ukraine her


2. Forsikringsdækning til ukrainske flygtninge, der bor hos vores kunder

Flere ukrainske flygtninge er allerede ankommet til Danmark, og private personer åbner deres hjem for at hjælpe. Hvis Aros Forsikrings kunder giver denne hjælp til ukrainske flygtninge, ønsker vi at bakke op ved at give tryghed.

Derfor udvider vi ekstraordinært forsikringsdækningen hos dig, der har ukrainske flygtninge boende.

Det betyder, at ukrainske flygtninge automatisk og gratis omfattes af din Indbo- og Ansvarsforsikring under deres ophold i forhold til eventuelle skader på deres ejendele og i forhold til eventuelle ansvarsskader. 

Nærmere om den udvidede dækning på Indbo- og Ansvarsforsikringen:

Hvem er omfattet?

Ukrainske flygtninge, der bor hos en af vores kunder med en Indbo- og Ansvarsforsikring hos Aros Forsikring.

Hvilke ting er omfattet?

De ejendele, som de ukrainske flygtninge har medbragt til Danmark, og som de erhverver, mens de bor hos vores kunde med en Indbo- og Ansvarsforsikring.

Hvilke skadesituationer dækkes?

Skader på ejendele som følge af brand, vand, storm, færdselsuheld, indbrud, simpelt tyveri, røveri, overfald, hærværk samt pludselige skader og elektronikskader efter samme betingelser, der gælder for vores kundes Indbo- og Ansvarsforsikring.

Hvad dækker Ansvarsforsikringen?

Erstatningsansvar for skader på andres person eller ting. De ukrainske flygtninge er sikret efter samme afsnit i betingelserne, som vores kunde med en Indbo- og Ansvarsforsikring.

Hvor længe gælder den udvidede dækning?

Så længe den ukrainske flygtning bor hos vores kunde, dog foreløbigt begrænset til 30. september 2022.

Hvordan anmelder jeg en skade?

Du kan anmelde en skade på din Indbo- og Ansvarsforsikring ved at logge ind på Mit Aros og udfylde en skadeanmeldelsesformular.

Du er også velkommen til at kontakte os på telefon 8734 5099 indenfor vores åbningstid mandag til fredag fra kl. 8.00-16.00. Eller send en mail på skade@aros-forsikring.dk


Gratis grænseforsikring til ukrainske flygtninge

Den danske forsikringsbranche vil i fællesskab tilbyde gratis grænseforsikring til ukrainske flygtninge gennem Garantifonden DFIM, som Aros Forsikring er medlem af.

Tilbuddet gælder for alle ukrainske flygtninge, der ankommer til Danmark, uanset om de kører i et ukrainsk eller et russisk indregistreret køretøj. Den gratis grænseforsikring gælder fra ankomstdagen og 30 dage frem. Grænseforsikringen vil dække erstatningsansvaret, hvis de ukrainske ejere er involveret i uheld med skader på andre mennesker eller materielle ting til følge.

Garantifonden DFIM vil udstede forsikringerne og administrere ordningen.

 

Tilbage