02. februar 2022

Coronavirus – sådan hjælper vi dig

Denne artikel er senest opdateret d. 02/02/2022.

Rejser til udlandet – langt de fleste restriktioner er væk.

Efter den 1. februar 2022 har vi ikke længere restriktioner i Danmark. Derfor er der helt sikkert mange af os, der nu gerne vil ud og rejse.

Tidligere under coronakrisen lavede Udenrigsministeriet farvemarkeringer. Udenrigsministeriets rejsevejledninger farvemarkeres dog ikke længere efter COVID-19 situationen i de enkelte lande, fx indrejserestriktioner, medmindre et land rammes af nye COVID-19 varianter som det skete op til jul i Sydafrika med Omikronvarianten. Det vil derfor oftest være de normale sikkerhedsfaktorer i landet – terror, krig, uro m.v. – som nu gengives i rejsevejledningernes farvemarkering.

Flere lande er dog fortsat ramt af COVID-19

Selvom rejsevejledningerne ikke længere tager højde for corona, skal man være opmærksom på, at flere lande/områder stadig er ramt af COVID-19 og restriktioner i større eller mindre grad. Der kan altså være nogle lokale indrejserestriktioner, som du skal være opmærksom på.

Husk

  • At tjekke sikkerhedsniveauet på dit rejsemål i Udenrigsministeriets rejsevejledning
  • At tjekke rejsemålets indrejseregler og restriktioner på ambassadens hjemmeside
  • At orientere dig om COVID-19 situationen på din rejsedestination

Det er dit eget ansvar at holde dig opdateret om regler og rejserestriktioner. F.eks. dækker forsikringen ikke, hvis man bliver afvist af flyselskabet eller på rejsedestinationen, fordi krav om vaccination/COVID-19-test ikke er overholdt.


Følg altid myndighedernes retningslinjer

Vi anbefaler, at du altid overholder Udenrigsministeriets rejsevejledninger og myndighedernes retningslinjer, herunder lokale myndigheder retningslinjer og restriktioner, hvis du er rejst afsted.

Vær opmærksom på, at myndighederne kan fraråde alle rejser til et land/område, hvis der kommer en ny bekymrende variant af COVID-19 i omløb, ligesom Udenrigsministeriet kan fraråde udenlandsrejser af andre årsager.

Vi sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål – kontakt os på tlf. 70104222.

Tilbage