17. marts 2020

Coronavirus – sådan hjælper vi dig

Denne artikel er senest opdateret d. 17/3.

Årsrejseforsikring og afbestilling – sådan dækker vi Corona virus

Udenrigsministeriet har ændret sin rejsevejledning til mindst orange i hele verden, og udenrigsministeriet opfordrer nu alle danskere, der befinder sig i udlandet, til at komme hjem, og det hurtigst muligt. Derfor er det vigtigt, at alle danskere i udlandet nu sørger for at komme hjem til Danmark.

 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg befinder mig i udlandet og skal hjem nu?   

Du skal kontakte dit rejseselskab, flyselskab og/eller transportør og bede om hjælp til at ændre dine billetter, så du kan komme hjem hurtigst muligt.

Hvis det ikke er muligt, dækker din Årsrejseforsikring – per kulance - dine ekstraudgifter til transport, dog maksimalt udgifter til rutefly til billigste transportmulighed. Hvis dit rejseselskab, flyselskab og/eller transportør ikke kan eller vil hjælpe dig, er du derfor velkommen til at ringe til os på tlf. 7010 4222.

Udenrigsministeriet anbefaler desuden, at du tilmelder dig Udenrigsministeriets Danskerliste og opfordrer dig til at kontakte nærmeste ambassade eller konsulat, hvis du har brug for hjælp.

Årsrejseforsikringen udbetaler desværre ikke erstatningsrejse eller ødelagte rejsedøgn i forbindelse med denne førtidige hjemrejse.

 

Hvordan er jeg dækket, hvis jeg er i udlandet og er blevet syg?

Har du en Årsrejseforsikring, der dækker verden hos Aros Forsikring, vil du være dækket, hvis du bliver syg, når du er på rejse i hele verden. Har du en dækning til Europa, er du dækket i de lande og områder, som relaterer sig til Europa.

Årsrejseforsikringen dækker:

  • Udgifter til sygdomsbehandling, sygeledsagelse og hjemtransport
  • Evakuering, når Statens Serum Institut (eller tilsvarende myndighed) anbefaler evakuering fra områderne eller hjemrejse til Danmark på grund af livstruende epidemier i det område, hvor du opholder dig.

SOS International kan kontaktes 24/7 ved akut behov for assistance på tlf. 3848 9460.

Aros Forsikrings skadeafdeling kan desuden kontaktes dagligt mellem 8-16 på tlf. 8734 5099.

Vi kan desuden henvise til disse relevante links:
Hvordan dækker min Afbestillingsforsikring?

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger, der fraråder ikke-nødvendige rejser til alle lande i hele verden. 

 

Rejsemålet er orange eller rød, kan jeg afbestille min rejse?

Ønsker du at afbestille, skal du først kontakte dit rejseselskab, flyselskab og/eller transportør for at undersøge muligheden for ombookning eller refusion. Hvis dit rejseselskab, flyselskab og/eller transportør giver dig afslag på kompensation eller ombookning, dækker vi afbestilling af rejser til områder eller lande, som Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til. Det vil sige de rejsemål, der er illustreret med en orange eller rød bjælke på Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Vi kan først vurdere, om din rejse er dækket, når der er 72 timer eller mindre til din afrejse. Det vil derfor være en stor hjælp, hvis du venter med at kontakte os til din afrejsedato nærmer sig.

Afbestilling forudsætter, at du har tilvalgt afbestillingsdækningen på din Årsrejseforsikring.

 

Kan jeg afbestille min rejse, som først er til sommer?

Det er klart, at du bekymrer dig om din sommerferie. Det er endnu for tidligt at sige, om du kan afbestille din planlagte sommerferie, og som udgangspunkt kan du kontakte os 72 timer inden det planlagte afrejsetidspunkt, så vi kan tage endelig stilling til, om du kan afbestille din rejse.  

Hold dig også orienteret her på siden, da vi løbende følger udviklingen. Kontakt også dit rejsebureau, flyselskab og/eller transportør for at høre, om de gennemfører rejsen.

 

Jeg har før den 13. marts afbestilt en rejse grundet bekymring, men hvor rejsevejledningen endnu vurderede, at rejsedestinationen var gul, og rejsearrangøren gennemførte derfor rejsen: 

Det dækker Afbestillingsforsikringen desværre ikke. Vi følger udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Vi dækker kun afbestilling af rejser til de lande og områder, som Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til (orange) og alle rejser til (rød).

 

Vi følger udviklingen meget tæt, og vi opdaterer løbende nærværende side. 

Du kan læse vores gode råd om at undgå Coronasvindel her

Tilbage
Nyhedsbrev
Kontakt mig